Четирима моряци от кораба "Рожен" са вече у дома

0
Моряците кацнаха на летище София с полет от Тел Авив
Моряците кацнаха на летище София с полет от Тел Авив Снимка: БНТ

Моряците кацнаха на летище София с полет от Тел Авив

Четирима от моряците от кораба "Рожен", които поискаха евакуация от пристанището в Ашдод, успяха да се върнат в България. Те кацнаха на летище София с полет от Тел Авив около час след полунощ.

Първоначално полетът им закъсня с няколко часа след като се наложи се да се върнат в Израел заради технически проблем със самолета.

„На 7 октомври, към 6:30 часа сутринта видяхме първия черен дим от Газа. Наложи се веднъж и да се местим, след като бомба избухна на 200 метра от нас”, сподели помощник-капитанът Стойчо Ангелов минути след завръщането си у дома.

Той каза още, че на борда на плавателния съд са останали общо 17 души - 12 българи и петима украинци. „Рожен” вече бил наполовина разтоварен, но се очаква да напусне опасната акватория най-рано след седмица. Затова се наложи и евакуацията на екипажа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари