Четирима души нарушиха карантината си в Русенско

4
Полицаи не са открили нарушителите в домовете им
Полицаи не са открили нарушителите в домовете им Снимка: shumenonline.bg / архив

4 досъдебни производства са образувани за нарушаване на карантина в Русенско.

В РУ – Бяла са образувани две досъдебни производства за нарушаване на карантина. На 10 април около 15:30 часа в село Бистренци от служителите на районното управление в гр. Бяла е била извършвана проверка на лица поставени под карантина по предписание на РЗИ. В хода на действията на полицаите е установено, че 33-годишен жител на селото не се намира на адреса, посочен в предписанието на здравните власти, където мъжът е заявил че ще пребивава докато трае наложения му режим. Извършеното нарушение на предписанията от РЗИ е документирано и по случая е образувано досъдебно производство.

На същата дата при проверка на адрес в гр. Бяла, посочен като местопребиваване на 21-годишен мъж, е установено, че той не се намира там, с което е нарушил предписанието на РЗИ за поставяне под карантина. По този случай също е образувано досъдебно производство за престъплението.

Досъдебно производство за нарушаване на карантина е образувано и в Първо РУ след проверка на 10 април. При посещение на адрес на ул. "Даме Груев" в Русе, служители на полицията са установили, че 46-годишна жена е напуснала жилището, посочено в предписание на РЗИ за поставяне под карантина. Образувано е досъдебно производство по случая.

След проверка вчера е образувано още едно досъдебно производство, заради нарушаване на карантина, във Второ РУ. Около 13:30 часа полицаи от Второ РУ са направили проверка на адрес в блок на ул. "Чипровци" в Русе, който е бил заявен като местопребиваване на 45-годишен мъж, поставен под режим на карантина с предписание на РЗИ. Оказало се е, че мъжът не се намира на адреса. Установеното от униформените е документирано и по случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ за престъплението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари