Четирима души избягаха от карантината си в Шуменско

0
Неспазването на наложената карантина е престъпление и гражданите носят наказателна отговорност
Неспазването на наложената карантина е престъпление и гражданите носят наказателна отговорност

През последните 24 часа на територията на областната дирекция при извършени от полицейски служители проверки на жители, поставени под карантина са установени четирима, които не я спазват, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен.

При обход в Нови пазар полицейски служители забелязали 74-годишен мъж, който се движи пеша. При извършена проверка станало ясно, че е поставен под карантина, но я нарушава. Друг 58-годишен мъж също е установен от полицейски служители на Нови пазар, че не спазва наложената му 14-дневна карантина.

28-годишен мъж, поставен под карантина бил засечен от полицейски служители на изграден контролно-пропускателен пункт на бул.“Ришки проход“ в Шумен. Той пътувал в лек автомобил.

При проверка на поставени под карантина униформени от РУ-Каолиново установили, че 26-годишна, която се завърнала от страна с усложнена епидемиологична обстановка не е на посочения от нея адрес. Започнали са проверки за извършени престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК. Законът предвижда 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева. Материалите по всички случаи ще се докладват на РП - Шумен.

Млад мъж наруши карантината си в Разградско

28-годишен мъж от самуилското село Владимировци е нарушил наложената му карантина. Това съобщиха от ОДМВР - Разград

При проверка, извършена около 10.40 часа на 25 март от служители на РУ-Исперих, е установено, че мъжът не е на адреса и не спазва разпоредените мерки /карантина от 21 март до 4 април/.

С прокурорско постановление по случая е образувано досъдебно производство по чл. 355, ал. 2 от НК.

Умоляват се гражданите да бъдат изключително отговорни и да спазват указанията и инструкциите на здравните власти. Неспазването на наложената карантина е престъпление и гражданите носят наказателна отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари