Четири пункта приемат бедстващи хора през зимата в Русенска област

2
Пунктовете се намират в близост до най-натоварените пътни артерии в района
Пунктовете се намират в близост до най-натоварените пътни артерии в района Снимка: БНТ

Пунктовете се намират в близост до най-натоварените пътни артерии в района

Четири пункта приемат бедстващи хора през зимата в Русенска област. Те се намират в близост до най-натоварените пътни артерии в района.

Там могат да отсядат и спасителни екипи, готови да реагират при нужда, съобщи БНТ.

В село Бъзън, от 10 години, в кметството съществува кризисен пункт с капацитет 10 души. Пунктът е предназначен за бедстващите пътници в направлението Русе - Варна. Василена Цанкова, кмет на село Бъзън каза, че за последно центърът за настаняване е бил използван преди 3 години. Понякога се е налагало бедстващи хора дори да бъдат настанявани в къщи от селото.

"През миналата година, съвместно с Община Русе, беше разкрит още един кризисен център с 15 легла в хижа "Приста", съобщи Антоанета Ябанозова, директор на БЧК - Русе. За направление Русе - София кризисният център се намира на Гара Бяла. В междуобластната складова база на БЧК в село Пиргово също има възможност за настаняване на бедстващи пътници или на спасителни екипи. По пътя Русе - Силистра кризисният център се намира в град Сливо поле.

Помещенията са оборудвани с всичко необходимо, ако зимната обстановка се усложни и се наложи в тях да бъдат настанени закъсали на пътя хора. Пунктовете са заредени с хранителни продукти, топли напитки и вода, основни хигиенни материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари