Четири нови случая на COVID-19 в Русе

0
Починал е мъж от община Русе, а заболелите са както следва - трима от община Русе и един в община Бяла
Починал е мъж от община Русе, а заболелите са както следва - трима от община Русе и един в община Бяла Снимка: Dunavmost

Четири нови случая на COVID-19 и един починал в Русенска област са отчетени от Регионалната здравна инспекция в понеделник

Починал е мъж от община Русе, а заболелите са както следва - трима от община Русе и един в община Бяла. Активните случаи към момента са 84 като 44 от тях са хоспитализирани. Оздравели са 6 човека. Общо 118 са свободните легла в COVID отделенията на територията на областта, като от тях 17 са за интензивни грижи.

Общата бройка на диагностицираните с вируса в региона вече наброява 14251, от които излекуваните са 13263, а починалите 904, като от тях 518 са мъже, а 386 жени на възраст между 26 и 98 години.

Според информация от Единния информационен портал Русе се нарежда на седмо място по заболеваемост наред с Пазарджик и Плевен. Без положителни тестове за 28 юни са седем области, а именно - Добрич, Перник, Силистра, Сливен, Смолян, Шумен и Ямбол.

През последното денонощие са извършени 292 имунизации с различните препарати. С първи дози от ваксините в Русенско вече са 45368 души, а със завършен имунизационен цикъл са 21054 лица. В Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе продължава „зеления коридор“. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни там от 8.00 до 15.00 часа всеки делничен ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари