Четири години затвор за измамник-рецидивист

0
43-годишният мъж е обвинен за измами, извършени в условията на опасен рецидив
43-годишният мъж е обвинен за измами, извършени в условията на опасен рецидив

43-годишният мъж е обвинен за измами, извършени в условията на опасен рецидив

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден 43-годишен мъж за измами, извършени в условията на опасен рецидив, съобщиха от Прокуратурата.

На 14.10.2021 г. в магазин за бижута в търговски център в гр. София, с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемият А.Б. възбудил заблуждение у продавач- консултанта в магазина, че е приятел на съпруга на управителката на обекта и че двамата са се разпрали да вземе бижута, които да покаже на жена си и след това да ги заплати. Продавачката повярвала на думите на А.Б. и той взел от магазина 4 гривни и 1 колие на обща стойност 1226 лева без да плати за тях и си тръгнал. След време продавачката се свързала с управителя на бижутерията и разбрала, че е станала обект на измама.

На 17.10.2021 г. в бензиностанция в ж.к.“Люлин-5“ в гр. София, с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемият А.Б. заблудил продавач-консултанта, че разговаря по телефона с управителя на бензиностанция. Обвиняемият заявил, в проведения разговор се е разбрал с управителя на бензиностанцията, че продавачката ще му даде сумата от 600 лева. Продавачката повярвала на думите на А.Б. и му предала сумата. Малко след това разбрала, че е измамена.

Деянията са извършени при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, тъй като А.Б. е осъждан на „лишаване от свобода“ ефективно за идентични престъпления. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 211, предл. 2-ро, вр. чл. 209, ал.1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл.29, ал.1, б. „а” от НК. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на А.Б. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатите му обвинения и наложи на А.Б. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари