Честито на победителите!

0
Бойко Борисов напусна пленарна зала и недочака гласуването на оставката на кабинета си
Бойко Борисов напусна пленарна зала и недочака гласуването на оставката на кабинета си Снимка: БГНЕС

"Направете служебно правителство, което да изкара до изборите".

С този призив от парламентарната трибуна Бойко Борисов се обърна към народните представилите, предаде БГНЕС.

Бойко Борисов напусна пленарна зала и недочака гласуването на оставката на кабинета си, след като изложи аргументите си.

"Министерски съвет ще осигури приемственост в управлението на Република България и ще продължи да изпълнява функциите си до избиране на ново правителство", каза Борисов.

"Честито на победителите. Категорична победа в неделя, повтори отново той и отбеляза, че не си спомня толкова честни избори. Преди две години държавата беше в критична ситуация – надявам се никога това да не се забравя. Имахме два начина – да стабилизираме държавата или избори след избори, продължи Борисов, припомняйки, че вторият му кабинет е бил съставен от партии – диаметрално противоположни, които в много неща изобщо нямат съгласие."

"Нямаше мое идване в парламента, в което да не съм благодарим на всички вас, че бяхме отговорни, че имаме парламент във време на мигрантски кризи, войни. Мислех, че максимум може да изкараме една година. За да се запази тази стабилност се налагаше да правим редица компромиси", заяви Борисов от трибуната на Народното събрание.

"Аз си знам какво ми е било две години. Нашата оценка е, че се опитахме, положихме максимум усилия и поне в момента трето тримесечие сме втори по ръст на икономиката в Европа, успяхме да платим каквото трябваше да се плати. Вотът в неделя даде ясно да се разбере, че обществото иска промяна", призна Борисов: Има партия по-силна от нас на тези избори.

"Много се опитват да ме уязвят – че съм бил диктатор, султан, но управлението се дава от народа. Моята убеденост е, че щом народът е разубеден, незабавно трябва да се оттеглим", каза още премиерът в оставка.

"За българите вече имаме нов президент", допълни той и пожела успех на Румен Радев и Илияна Йотова.

"Относно бюджета за следващата година, който предстои да бъде разгледан и приет от Народното събрание", Борисов каза: "Бюджетът на една държава отразява политиката на правителството, приоритети на правителството. Има два варианта – ако бяхме оттеглили бюджета, щяхте да кажете, че едва ли не вкарвам държавата в криза. Когато гласувате бюджета, обърна се Борисов към депутатите, популизмът вече взема страховит връх сред политическата класа, имам една молба – ако тези предложения които чух бъдат приети, те ще се мултиплицират и ще счупите цялата държава", предупреди Борисов.

"Направете така че след 2, 3 или 4 години, когато дойде друго управление, да не трябва да започва да прави всичко от начало", обърна се Борисов от парламентарната трибуна.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари