Червен картон с "часовников механизъм" за Мондиала

0
Играч, извършил груба постъпка, останала незабелязана от съдията, ще може да бъде изгонен в последствие в същия мач
Играч, извършил груба постъпка, останала незабелязана от съдията, ще може да бъде изгонен в последствие в същия мач Снимка: Eurosport

Играч, извършил груба постъпка, останала незабелязана от съдията, ще може да бъде изгонен в последствие в същия мач.

Тази важна промяна бе въведена за Световното първенство в Русия и ще действа заедно със системата за видеоконтрол VAR, съобщава GONG.bg.

Това означава, че дори инцидентът да не е видян от главния съдия и играта да продължи, реферът ще има право и на по-късен етап да получи информация за случилото се, да види видео повторение и да реши дали да вдигне червен картон и да изгони съответния състезател.

Настоящото правило гласи, че когато играта бъде подновена, подобни инциденти вече не могат да бъдат разглеждани. Червените картони могат да бъдат давани дори и на почивката, ако съдиите бъдат информирани за инцидент през първото полувреме.

Промените предвиждат играчи да могат да бъдат гонени дори и от инцидента да е изминал един час. Според футболните ръководители целта на реформите е да не се допуска тежки провинения да остават ненаказани по време на самия двубой.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари