Черната Златка се превърна в голямата атракция на събор на овцевъди

0

Черната Златка се подложи на боди арт и стана голямата атракция по време на събор на овцевъди. Не съвсем гола, а с боди в телесен цвят Златка Димитрова застана насред мероприятието и художник я оцвети в червено-кафяви краски. 

Над 70 000 посетители събра в събота Националният събор на овцевъдите в България край Петропавловския манасттир до Лясковец.  ВИП гости на събитието бяха посланици на много европейски държави. И известни наши лица бяха на сбора като актрисата Ернестина Шинова и съпругът й - режисьорът Андрей Слабаков, банкерката Цветелина Бориславова, тв водещата Ива Екимова и др.

Ернестина и Андрей бяха сърдечно посрещнати от своята приятелка - родопският глас Валя Балканска. Те посетиха фурната на „Хлебни къщи", чеверметата на събора и "мобилната" кухня на тв готвача Ути Бъчваров. Най-малките участници огласиха събора в певческия конкурс „Заблеяло ми агънце".

Освен Златка Черната другото атрактивно шоу беше кулинарното на Ути. Той раздаде сили за Гергьовски курбан и за най-големия агнешки кебап, като спретна и конкурс за най-вкусно сирене и кашкавал.

Ути Бъчваров дирижира и състезанието по майсторско обезкостяване, за да подбере най-крехките мръвки за своите манджи. 

Основното мероприятие на събора пък беше аукционът на овце, кочове, агнета и кученца. Междувременно се проведе кръгла маса, на която представители на браншови организации представиха овцевъдството в страната си и перспективите в сектора.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари