Часове преди първото заледяване в Русенско: По селата има техника без трактористи

2
Техника и инертни материали има, търси се работна ръка
Техника и инертни материали има, търси се работна ръка Видео: Русе Медиа

Техника и инертни материали има, търси се работна ръка

Тази нощ фирмите, които отговарят за снегопочистването и поддържането на улиците и пътищата в община Русе, имат готовност за първото по-сериозно заледяване. По време на общинския щаб стана ясно, че ще има дежурства и при необходимост от опесъчаване на усойните места с лед ще се извади техниката.

Всички фирми декларираха, че имат необходимата техника и инертни материали, но за малките населени места се оказа, че проблемът е друг. Те са се снабдили с трактори и други машини, но липсва работна ръка. Има само по един тракторист или общ работник, който трябва да обслужва територията на цялото село и да рине снега. Там, където има самотно живеещи възрастни хора, има нужда да им се пазарува, а няма персонал. Кметовете отправиха апел към общината да се потърсят възможности за допълнителни хора, информира Русе Медиа.

Поставиха се и въпросите с почистването на отсечките, които свързват главните пътища с населените места, както и с почистване на терените, където автобусите обръщат.

От Общината пък отправиха призив към гражданите да освобождават улиците от автомобилите си, когато се натрупа сняг, за да може да се чисти и да се изпразват контейнерите за отпадъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари