Бюрото за контрол на СРС не установи незаконни подслушвания за 2020 година

0
Това стана ясно от извършените проверки на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства
Това стана ясно от извършените проверки на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Видео: NOVA NEWS

Резултатите бяха обявени от председателя на Бюрото пред парламентарната комисия

Няма установени случаи на незаконни подслушвания през 2020 година, информира NOVA NEWS. Това стана ясно от извършените проверки на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства. Резултатите бяха обявени от председателя на Бюрото пред парламентарната комисия. А изводите предизвикаха спор в залата - имало ли е или не подслушвани граждани, политици и журналисти на летните протести през 2020-та година.

"Докладът, разгледан в Народното събрание, бе за дейността през 2020 година. Той е изготвен в началото на 2021 година и изпратен в НС на 31 май 2021 година. Спазена е законовата процедура. Разминаването се получава от това, че проверките, които извършихме, са през 2021 година и ще бъдат отразени в доклада, който подготвяме за 2021 година", това каза в „Твоят ден“ Пламен Иванов, председател на Националното бюро за контрол на СРС. 

"В проверките за 2021 година установихме, че действително има 7 случая на неправомерно прилагане на СРС. това е следствие на сигналите, които получихме от лица, които считат, че спрямо тях са прилагани незаконосъобразно СРС. Това сна проверки, които са правени след представянето на доклада в Народното събрание", разясни Пламен Иванов.

"За цялата 2020 година лицата, които са били обект на контрол със СРС, са 3042 с над 5000 процедури. Това са всички процедури, които са били приложени в периода 1 януари 2020 - 31 декември 2020 година. Не сме установили незаконно подслушване", добави той.

"След този период, това ще бъде отразено в следващия доклад, който към момента се подготвя, правят се проверки, които са над 180. Те са от началото на март до края на април, средата на май. В доклада ще бъде отразена информацията на сайта на Бюрото", каза още Пламен Иванов.

"През 2021 година Бюрото извърши по сигнали на граждани около 300 проверки. До 31 май Бюрото трябва да представи в Народното събрание доклад за дейността през 2021 година, там ще бъдат отразени и данните, изнесени на нашия сайт", допълни Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Още някой
    То бива фиксация върху Гешев, ама чак пък толкова. Ако ви слуша човек, като се махне Гешев и правосъдната система ще е цветя и рози. Няма да има бавене и протакане на дела от съдии, няма да има гнили ябълки дето уронват престижа на системата и съдиите ще спрат да пускат престъпниците на свобода със смешни доводи. Как не ви увряха главите, че обикновенния човек, не го интересува кой е главния прокурор. Интересува го когато някой монополист използва положението си на пазара и му взема незаконно парите, да може да го осъди. А не съдията да гушне бонусче от монополиста и да осъди обикновенния човек.
  • 3
    3
    друго мнение
    Значи "специализирания" прокурор от Специализираната прокуратура пуска някакво измислено искане до Специализирания съд за подслушване на граждани. Контрол по законосъобразност на Разрешението на Специализирания съд се осъществява от Специализираната прокуратура. Сега разбирате ли защо няма незаконно подстлушвани. И така ще бъде докато ги има тези безконтролни "специализирани" и докато най-отгоре седи един Каскет !!!!!!!!!!!
  • -1
    2
    Ха ха ха
    Че от кога са нормални Неспециализираните съдебни състави? При тях няма корупция или спорни решения? Някой да ми припомни гнилите ябълки като Ченалова дето ги изгониха не бяха ли в нормални съдебни състави? Това, че на някои адвокати не са им изгодни спец съдилищата и искат да измъкнат клиентите си и да протакат, не трябва да се бърка със законност и правова държава.
  • 2
    1
    мнение
    "Не са установили" незаконни подслушвания на граждани на България , защото за всяко едно от тях има издадено "ПРЕДПИСАНИЕ" или Заповед от някакъв анонимен наблюдаващ прокурор, които е взел това решение по "вътрешно" убеждение. Егати законността, щом някакъв по вътрешно убеждение може да нареди подслушване, без това да мине пред НОРМАЛЕН съдебен състав /разбирай Неспециализиран/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари