Бясна съм! Сега кого да питам Бойко, Министъра на здравеопазването или Арменския поп!?

4
Защо ние, които чинно, редовно и в значителни размери плащаме всичко дължимо на държавата, системата, НАП, КАТ и всеки, който за каквото се е сетил, а в единствения ден, в който имаме нужда да получим помощ или по-точно да ползваме това, за което плащаме, ни искат отново пари!!!?
Защо ние, които чинно, редовно и в значителни размери плащаме всичко дължимо на държавата, системата, НАП, КАТ и всеки, който за каквото се е сетил, а в единствения ден, в който имаме нужда да получим помощ или по-точно да ползваме това, за което плащаме, ни искат отново пари!!!?

Бясна съм!

Дълго е, но искам всички да знаят!

Може ли на здравноосигурено лице, което от 25 години плаща и работодателят му също всички осигурителни вноски чинно и в срок, и не върху минимален осигурителен доход, когато му се наложи да отиде на лекар – и то забележете, не по свое усмотрение или каприз, а защото му става лошо – световътреж и високо кръвно, да му се случи следното:

1.Закарвам го в спешното на най-близката болница – Токуда, оставям го пред спешното и той отива да го прегледат. Аз се мъча да паркирам на обикновения паркинг на въпросната болница, тъй като пред въпросното отделение няма места за коли на спешно нуждаещи се пациенти. Часът е 10 сутринта.

2.Мъжът ми се обажда да ми каже, че не могат да го прегледат в спешното, докато не се установи дали е с COVID-19 или не, за което са го насочили към съответната зона.

3.Правят му рентгенова снимка и изследвания и му казват да дойде след 1 час -забележете, че на него му е лошо, но аз все пак съм паркирала на платения паркинг и ние стоим в колата и чакаме да мине заветния час.

4.В 12.00 той отива да си вземе изследванията и да го прегледат за това, за което сме дошли.

5.В ”ковид” зоната всеки влиза и излиза без никакъв контрол – има хора, които отиват да потърсят помощ, тъй като се усложняват от вируса, както и такива, които не са заразени, но трябва да се изследват

6.В 15.10 часа изследванията най-после са готови и съпругът ми най-после е повикан за преглед.

7.В 16.00 излиза с амболаторен лист и рецепта и тогава дамата на регистратурата ни съобщава с безразличен глас ”а сега да си заплатите, моля”

8.Аз съм изумена и възразявам:

-това е спешен център, нали

-той има Допълнително здравно застраховане, което е отбелязано в една от бланките, които попълнихме сутринта, това не е ли достатъчно?

Отговор:

Документите са за докторите, а и това, че имате доп.застраховане се казва при постъпване.

Аз бях готова за война, но на милия ми мъж му беше лошо все пак – извади картата си и плати.

Сега – кого да питам – Бойко, Министъра на здравеопазването или Арменския поп – защо ние, които чинно, редовно и в значителни размери плащаме всичко дължимо на държавата, системата, НАП, КАТ и всеки, който за каквото се е сетил, а в единствения ден, в който имаме нужда да получим помощ или по-точно да ползваме това, за което плащаме, ни искат отново пари!!!?????

И то не някаква символична сума!!!

230лева!!! А ако нямахме – или тези, които нямат – си тръгват, а балъците!!!

Мария Маринова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари