Бяла приказка в Пампорово

2
Оръдията за изкуствен сняг в Пампорово работят от тази нощ
Оръдията за изкуствен сняг в Пампорово работят от тази нощ Снимка: БТА / Христина Георгиева

Оръдията за изкуствен сняг в Пампорово работят от тази нощ

Сняг вали в Смолян и региона, като високите части на планинската област са заснежени. Сняг, примесен с дъжд, вали и по високите части на община Ардино. В района на Далджата пътят е заснежен и поднася.

Пътуващите да внимават в този район, тъй като пътят не е опесъчен, съобщават за БНР граждани. За областите Смолян, Кърджали и Хасково за понеделник, 28 ноември, е в сила предупреждение от първа степен - жълт код, за валежи от дъжд, примесен със сняг.

В Пампорово снежната покривка е няколко сантиметра, а измерената минимална температура в курорта тази сутрин е била минус 6 градуса, сочат данните на Планинската спасителна служба.

Оръдията за изкуствен сняг работят от тази нощ, след като температурите паднаха под нулата.

Пътищата в областта са проходими, засега няма натрупан сняг по пътните настилки, информират от Областното пътно управление.

Призовават се обаче шофьорите да се движат с по-ниска скорост, увеличено внимание и да не предприемат резки маневри и изпреварвания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари