Бургазлии зареждат телефоните си чрез уникална соларна пейка

0
Пейката е оборудвана със слънчеви панели, които генерират енергия, достатъчна за зареждането на четири мобилни устройства едновременно
Пейката е оборудвана със слънчеви панели, които генерират енергия, достатъчна за зареждането на четири мобилни устройства едновременно

Без повече “изтощени батерии”! Бургазлии и гости на града вече могат да зареждат телефоните и таблетите си със слънчева енергия през първата по рода си соларна пейка у нас. Тя се намира в Морската градина, точно до стълбите към Централен плаж.

Пейката е оборудвана със слънчеви панели, които генерират енергия, достатъчна за зареждането на четири мобилни устройства едновременно. Единственото, което Ви е необходимо, е USB-кабел. Освен това, дървена конструкция и допълнителни възглавнички се грижат за удобството на посетителите.

Идеята за иновативния офис на открито е на Бизнесинкубатора, Община Бургас и арх. Емил Бурулянов. Реализирана е за рекордно кратко време – около месец и заработи днес – в чест на Европейската седмица на мобилността.

Бургас е първият град в страната, който може да се похвали с подобна инсталация, именувана от създателите си „Бизнес яйце”. Монолитната конструкция е излята от специален бял цимент, с примеси от мозайка и мраморен грис, за да може да се шлайфа и да стане заоблена. През нощта пейката е атрактивно осветена от соларни лампи.

Цялата конструкция тежи два тона и половина. По думите на арх. Бурулянов, инсталацията е „вандалоустойчива”, тъй като размерите й я правят трудна за открадване.

Източник: Poligraff.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари