Бургазлии вдигнаха сватба на връх Снежанка

0
На ски и с гайдари София и Габриел си казаха "Да" пред погледите на близо 50 свои гости
На ски и с гайдари София и Габриел си казаха "Да" пред погледите на близо 50 свои гости Снимка: БНТ

На ски и с гайдари София и Габриел си казаха "Да" пред погледите на близо 50 свои гости

Младоженци от Бургас организираха сватбата си на необичайно място. Двамата влюбени започнаха новия си живот на връх Снежанка в Пампорово. На ски и с гайдари те сключиха брак пред погледите на близо 50 свои гости.

Казват, че любовта не би могла да се опише, защото няма достатъчно красиви думи, които да нарисуват същността ѝ. Тази между София и Габриел Цикови е чиста като първи сняг. И днес стои високо - на 1926м надморска височина.

"Той за мен е всичко! Аз когато се запознах с него бях на 15 години", казва София.

"Предложих ѝ брак в Прага на една кула. Тя не очакваше изобщо. Пак сме до кула, но не сме на нея. И двамата сме трудни характери и има тук-там някое скандалче, но това е нормално в семейния живот", категоричен е Габриел.

Заедно от 8 години, днес двамата си дадоха клетви за вярност и обещание за вечна любов, която да устои на житейските несгоди. А родопските гайди изместиха Менделсон.

"Синът ми на 4 години беше, когато го качих за първи път на ски. И снаха ми кара много добре ски и решението си беше изцяло тяхно, продиктувано от факта, че желаят на изпитат онова удоволствие отново заедно за първи път като семейство", казва Тодор Циков, баща на младоженеца.

"Да си оженя внука, първия внук! Толкова съм развълнувана, толкова съм щастлива. Просто нямам думи! Такава емоция е тук. Страхотно! С лифта се качих и ми беше чудно, приятно и страхотно", споделя Пепа, баба на булката.

Организацията на такава сватба се оказва истинско предизвикателство, съобщава БНТ.

"Това определено е най-трудната сватба, която съм правила. Правила съм под вода, правила съм на самолет, правила съм в Авиационния музей в Бургас, правила съм на остров Св. Кирик. На върха на България, на Снежанка никога не съм си представяла, че ще ми се случи. С шейни качвахме, с лифта качвахме, на ръце качвахме", разказва Христина Секлемова, сватбен агент.

Сватбената арка на младоженците е изработена от ски, които са участвали на зимната олимпиада в Торино, Италия през 2006 година.

А споменът от снежната сватба трудно ще избледнее. Една сбъдната зимна приказка, която ще се помни дълго.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари