Бургаски родолюбци идват за Комитския събор в Червена вода

1

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров се срещна с председателя на патриотично сдружение „Родолюбец“ г-н Георги Дракалиев.

Двамата обсъдиха участието на неправителствената организация в „Комитския събор“, който ще се проведе за втора поредна година в село Червена вода на 8 и 9 септември. По време на срещата беше лансирана и идея за евентуално заснемане на събора и неговата екранизация.

Очаква се членовете на „Родолюбец“ да се включат и в предстоящите възстановки през месец октомври край село Ряхово, където ще бъдат пресъздадени единствените битки на наша територия по време на Първата световна война.

Основните дейности на сдружението се изразяват в опазване на традициите, националната и родова памет, както и културно – историческото наследство на местно, национално ниво и в районите извън България, в които живеят компактни маси етническо българско население. Сред приоритетите на организацията са развитието и популяризирането на местни и национални инициативи с родолюбива насоченост и насърчаване на интеркултурния обмен и диалог, а също и повишаване интереса на обществото към демографската криза в България и проблемите на българите зад граница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари