Бургаска телевизия е готова да излъчва "Шоуто на Слави"

1
Екипът на медията застава зад исканията на Трифонов
Екипът на медията застава зад исканията на Трифонов Снимка: btv.bg

Бургаската телевизия "Канал 0" е готова да излъчва предаванията на "Шоуто на Слави", ако бТВ прекрати договора му с компанията "Седем осми".

Това заявиха от медията в официално съобщение след пресконференцията на шоумена и екипа му, предаде 24 часа.

"Канал 0" изразява своята съпричастност и пълна подкрепа към Слави и неговия екип за народополезната и отговорна кауза за промяна на избирателната система в България. Екипът на медията застава зад исканията на Трифонов, който държи народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура", се казва в отворено писмо от "Канал 0".

Според телевизията "Шоуто на Слави" заслужавало максимално широк кръг аудитория и затова били готови да му осигурят ефирно време.

"Готови сме да му подадем ръка, тъй като споделяме възгледите му за мажоритарен вот. Самата телевизия събра хиляди подписа за свикването на референдума, а в студиата ни гостуваха сценаристите от шоуто. Така че каузата не ни е безразлична", заявява пред "24 часа" изп. директор на "Канал 0" Веселин Пренеров. Той е и водещ на публицистично предаване и общински съветник от ГЕРБ в Бургас.

"Това, което можем да направим, е да пренесем сигнала им от София в Бургас и оттам да го излъчваме за цялата страна", обясни президентът на "RN медиа груп" Георги Стоянов, чиято собственост е телевизията.

Според телевизионния бос медията подава ръка на шоуто с ясното съзнание, че изборната система трябва да се промени.

"27 години нищо не се променя и трябва да опитаме с нова система, още повече, че хората си казаха тежката дума на референдума", добави Стоянов. И допълни, че "Канал 0" може да осигури професионални студиа и техника на екипа на Слави.

От Бургас е единият от сценаристите на Слави - Ивайло Вълчев, който е син на поета Ваньо Вълчев.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари