Бурен вятър разкъса 140-метров трибагреник в Сливен

0

Поривите му са достигнали до 80 километра в час

Силният пулсиращ вятър в Сливен, който достигна до 80 километра в час, разкъса 140-метровият национален трибагреник, който от няколко години се поставя в центъра на града преди националния празник - Трети март. Пожарникари и местна фирма се включиха в демонтажа и прибиране на знамето, информира БНР.

Заместник-кметът Камен Костов коментира, че флагът е бил разкъсан на няколко места и се сваля, за да се осигури безопасността на преминаващите граждани и автомобили.

"Вече ще преценим за следващите години как точно да го правим. Иначе много ни харесва като декорация, но се оказва, че при сливенския вятър не е много добро решение. На този етап това същото (знаме б.а.) не може да се ползва, но и не е удачно решение тъй като виждаме, че голяма е площта и става голямо натоварване върху носещата конструкция", посочи Костов.

В пет села – Бяла, Новачево, Градско, Стара река и Глушник аварийни екипи отстраняват щети по електропреносната мрежа, съобщиха от общината. Заради образуваната около 70 см. снежна покривка в планината временно е затворен пътя Чуката - Меча поляна - връх Българка - село Раково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари