Бум в продажбите на оръжия в Германия

0
Германците не разчитат повече на полицията и се въоръжават
Германците не разчитат повече на полицията и се въоръжават

Почти двойно се е увеличила продажбата на леко стрелково оръжие в Германия за година, съответно на броя издадени разрешителни за ползване, съобщава германското издание Der Spiegel по данни на Министерството на вътрешните работи на ФРГ.

„Наблюдаваме напълно нова категория купувачи на оръжие. Повечето за пръв път влизат в оръжеен магазин. Дори лекото стрелково оръжие не е за всеки, тъй като и то изисква правилно ползване”, казва Инго Майнхард, председател на Съюза на оръжейниците и продавачите на оръжие в Германия. Към септември 2015 г. разрешителни за носене на оръжие са имали 273 000 германци, докато към септември тази година техният брой вече превишава 440 000 души.

На първо място по увеличение на броя издадени лицензии за покупка на оръжие е провинция Северен Рейн-Вестфалия. В ТОП 3 влизат още Бавария и Долна Саксония. Именно в Кьолн (Северен Рейн-Вестфалия) на 1 януари 2016 г. близо 1000 бежанци, разделени на групи, извършиха нападения над жени. А в Бавария през юли едновременно бяха извършени три терористични атентата: във влак за Вирцбюрг, в центъра на Ансбах и в Мюнхен. Над 10 души бяха жертвите.

Der Spiegel отчита, че ръстът на продажбата на оръжия е свързано с „опасенията на германците относно тяхната безопасност” възникнали след терористичните атентати в Париж, Брюксел, Ница и Мюнхен, както и цялостната ситуация в Германия в резултат на бежанската вълна.

Германците не разчитат повече на полицията и на държавата и се въоръжават” заключава германското издание.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари