Бум на новозаразени с Ковид: Хиляди ученици вече учат онлайн

0
Буквално за часове, драстичният скок в броя на новозаразените нареди Кюстендилска област в тъмночервената зона. Областта обяви нови мерки
Буквално за часове, драстичният скок в броя на новозаразените нареди Кюстендилска област в тъмночервената зона. Областта обяви нови мерки Видео: NOVA

Бизнесът е недоволен от новите мерки

На много места в страната децата вече учат дистанционно. В Монтана, в клас оставиха само учениците от 1,4,7 и 12 клас. А в Кюстендил, бизнесът е недоволен от въведените мерки.

Буквално за часове, драстичният скок в броя на новозаразените нареди Кюстендилска област в тъмночервената зона. Областта обяви нови мерки.

Мерките бяха наложителни. Ситуацията в нашата област е критична”, обясни пред NOVA областният управител Александър Пандурски.

Спортните прояви ще се провеждат без публика, а фитнесите затварят - въпреки категоричното несъгласие на собствениците им.

Мерките, които се взимат за дистанция, за дезинфекция, за отстояние на уред от уред, и на човек от човек, са много по-стриктни отколкото във всички останали сфери. И ние не разбираме защо сме дискредитирани тотално”, казва Силвия Велкова.

Преценено е от съответните организации, че това са едни от местата, които могат да доведат до подобни проблеми”, обясни Пандурски.

В следващите 30 дни учениците от пети до 12 клас остават онлайн на ротационен принцип.

С приоритет за по-дълго присъствено обучение са учениците от 5,7,8,12 клас, предвид момента, че им предстоят външни оценявания, както и за осмокласниците, които за първа година са в нови училища”, обясни началникът на РУО Кюстендил Мая Стойчева.

Ротацията вече е в сила в Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница. На училище дойдоха само учениците от 8 и 12 клас.

В Монтана кризисният щаб също изпрати част от учениците онлайн. Изключение се прави за 1, 4, 7 и 12 клас, които остават в класните стаи.

В болниците в Монтана ситуацията е напрегната, но засега леглата са достатъчно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук