Булевард "Тутракан" глътва допълнителни 700 хил.лв.

0
Средства са необходими заради възникнала необходимост от извършването на допълнителни строително-монтажни работи
Средства са необходими заради възникнала необходимост от извършването на допълнителни строително-монтажни работи Снимка: Община Русе

На днешното си заседание Общински съвет - Русе гласува нови разходи в бюджета на Общината, които ще трябва да покрият допълнителни монтажни работи по реконструкцията на бул. "Тутракан". Тя е част от проекта „Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе-Гюргево с пан-европейски транспортен коридор 9”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013, съфинансирана от ЕФРР на ЕС. Прогнозната стойност на допълнителните работи възлиза на 694 558.07 лева с включен ДДС (или 578798,39 лева без ДДС).

Средства са необходими заради възникнала необходимост от извършването на допълнителни, непредвидени в идейния проект, строително-монтажни работи при реконструкцията и разширението на булевард "Тутракан", бе посочено в мотивите в предложението.

Администрацията на кмета Пламен Стоилов изтъква, че основната причина за възникването на този непредвиден разход е, че идейният проект, с който е кандидатствано за финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013, е изготвен през 2009 г. От тогава до настоящия момент, когато се изготви работният инвестиционен проект през 2014 г., са възникнали обстоятелства, които водят до увеличаване обема на строително-монтажните работи.

Посочените допълнителни строително-монтажни дейности са съществени и без тяхното реализиране не биха могли да се изпълнят основните цели на проекта, категорични са от общинската администрация.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари