БСП в Русе избра Корнелия Нинова

2
58% от русенските социалисти гласуваха за досегашния лидер на партията
58% от русенските социалисти гласуваха за досегашния лидер на партията Видео: Русе Медиа

Общинската организация на БСП в Русе даде подкрепата си за досегашния лидер на партията Корнелия Нинова.

В първия пряк избор на председател за Нинова гласуваха 58% от имащите право на вот 917 русенски социалисти, научаваме от Русе Медиа. Корнелия Нинова получи 523 гласа, а прекият ѝ съперник Кирил Добрев – 81 гласа. За останалите двама кандидати – Красимир Янков и Валери Жаблянов са гласували съответно 11 и 5 души.

Изборният ден в община Русе премина нормално, като в 19 часа бяха затворени всички осем избирателни секции. Първи работа са приключили двете мобилни секции, които обикаляха по малките населени места.

„7-а секция е приключила с последното населено място в Червена вода при 64,5 % активност, а 8-а секция е приключила с още по-голяма активност – 73,4 %. Очертава се средно активност за цялата община около 60 %“, каза снощи Милена Хинкова, председател на Общинската комисия по прекия избор.

За социалистите в Русе първият пряк избор на лидер на партията е стъпка в правилната посока.

„Хората упражниха вота си с желание, разговарях и с колегите, които ходиха по селата, там направо са приели прекия вот като зачитане на тяхното мнение и на тяхното становище по това кой да бъде председател на партията“, сподели още Милена Хинкова.

Председателите на секционни комисии също казват, че изборите са били без напрежение. „Нямаше някави настройки, нямаше противоречия – идват, гласуват и си отиват спокойни“, каза председателят на секция №1 Свободка Антонова. Общинската комисия по прекия избор е имала само един сигнал за нарушение, който е бил отхвърлен като неоснователен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари