БСП потвърди, че спряга Мая Манолова за кмет

0
Омбудсманът е сред възможните кандидати на партията
Омбудсманът е сред възможните кандидати на партията

Кандидатурата на социалистите за столицата ще бъде обявена през юни, съобщи Калоян Паргов

БСП-София оглежда няколко кандидатури за кмет на София, сред които е и омбудсманът Мая Манолова, потвърди лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов пред Канал 3, въпреки че на градската конференция местните избори не са тема в дневния ред.

"Имаме поне три-четири имена, които се измерват по рейтинг с Йорданка Фандъкова и сред тях е Манолова, но има и други", заяви Паргов.

Именно Свиленски, който е друг от спряганите за номинация, намекна от парламентарната трибуна преди няколко дни по време на обсъждането на бюджета, че Мая Манолова може да е номинацията на социалистите. Това стана преди гласуването на мнозинството да й отнеме колата на НСО. Какво ще правите, ако Мая Манолова стане кмет, попита тогава Свиленски, който също се оказа в списъка на червените за кандидат-кмет на столицата.

Освен Манолова и Свиленски в градската организация се коментират като потенциални кандидати говорителят на парламентарната група Елена Йончева, депутатите Петър Кънев и проф. Георги Михайлов, както и евродепутатът Петър Курумбашев.

"Много имена се спрягат, и вътре и вън от партията", коментира Паргов. По думите му, БСП ще изчака да види резултата от евровота и едва след това ще посегне към темата кметски избори в столицата. През юни ще решим, каза още лидерът на БСП-София.

ова важи за всички потенциални кандидатури, с които водим разговори, а те дали ще приемат, е друга тема, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари