БСП поиска оставката на Десислава Танева

0
Томислав Дончев трябва да си подаде оставката веднага, както и директорът на БАБХ, считат от БСП
Томислав Дончев трябва да си подаде оставката веднага, както и директорът на БАБХ, считат от БСП

БСП иска оставките на министрите Десислава Танева и Томислав Дончев и на директора на Българска агенция за безопасност на храните Дамян Илиев заради разпространението на заболяването африканска чума по свинете.

Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Стоян Мирчев по време на изслушването на земеделския министър в парламента заради усложнената епизоотична обстановка в страната, предава БТА. Мирчев заяви, че още преди две години са алармирали и през парламентарен контрол и в ресорната комисия за настъпването на заболяването.

"Правителството на г-н Борисов, и то не само това правителство, създаде системна криза, която в момента води към екологична и икономическа катастрофа за Северна България, а най-вероятно ще обхване и цялата страна предвид неадекватните ви действия", заяви Мирчев.

Той припомни, че в сектора са инвестирани над 2 млрд. лева.

Според него не се прави никаква профилактика и превенция. Мирчев даде пример с положителните практики на Чехия. Относно политическата отговорност, Мирчев заяви, че Томислав Дончев трябва да си подаде оставката веднага, както и директорът на БАБХ.

Мирчев се обърна към министър Танева с думите - "Вашата оставка трябва след това изслушване да бъде депозирана веднага".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари