БСП: "Автомагистрали“ няма нито една машина за полагане на асфалт

0
Десетки договори са били сключени без конкурс и търгове, открадната е значителна сума пари – 4 млрд. лв.
Десетки договори са били сключени без конкурс и търгове, открадната е значителна сума пари – 4 млрд. лв. Видео: NOVA

БСП даде пресконференция по повод проверките в държавното дружество „Автомагистрали“

По думите на Георги Свиленски социалистическата партия повече от 4 години поставя въпроса за дейността на „Автомагистрали“ NOVA

"Пред очите на всички се е извършвало източване на публичен държавен ресурс през АПИ. Над 36 въпроса сме задали към бившите министри Николай Нанков и Петя Аврамова - дали има машини, механизация и персонал за извършване на дейностите. Както и дали чрез избирането на обществените поръчки не се нарушава закона, дали не се отклонява ресурс. Поискахме Сметната палата да извърши одит за периода 2016 – 2020 г. През тези 4 г. и министър Нанков, и министър Аврамова са лъгали, че „Автомагистрали“ има капацитет и не ощетява бюджета", разкри Свиленски.

Проф. Румен Гечев заяви, че в БСП са получили сигнали за нарушения в дружеството.

"С проверката от 2016 до 2020 г. Сметната палата доказва, че е нарушен Законът за обществените поръчки, тъй като са се сключвали договори между АПИ и "Автомагистрали“. Очевидно избрани фирми и определени лица са били избирани. Има драматични несъответствия в капацитета за изпълняване на поръчките. "Автомагистрали“ няма нито една машина за полагане на асфалт“, каза той.

Според него десетки договори са били сключени без конкурс и търгове, открадната е значителна сума пари – 4 млрд. лв. БСП ще следи как ще реагира прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Грозното гадже е като москвича - хем върши работа, хем не ти го барат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук