Брюксел предлага Европейска стратегия за отбрана

0
Целта е Европа да е независима в отбранителната си промишленост
Целта е Европа да е независима в отбранителната си промишленост

Целта е Европа да е независима в отбранителната си промишленост

Брюксел предложи първата по рода си Европейска стратегия за отбрана. Освен с войната в Украйна, има ли тя връзка и с предстоящите избори в Съединените щати?

Връзката е безспорна. Какъвто и да е изходът от изборите там, целта е Европа да е независима в отбранителната си промишленост. Въпреки че няма да го чуете все още официално, има сериозни притеснения относно бъдещата роля на Вашингтон в НАТО, ако Доналд Тръмп спечели изборите и евентуално поиска оттегляне.

Европа трябва да се събуди по спешност“, заяви преди дни председателят на ЕК Урсула Фон дер Лайен. От началото на войната в Украйна 75% от оръжията, които държавите членки са закупили, са произведени извън Европа, съобщава bTV НОВИНИТЕ.

Днешното предложение не иззема компетенциите на държавите членки относно собствените им войски. Но 27-те отделни армии в момента имат различно оборудване, често несъвместимо помежду им.

Затова и новата стратегия предвижда държавите членки да инвестират заедно в европейското производство на оръжия и боеприпаси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари