Брутално убийство на 14-годишно момиче разтърси Северна Македония

0
Оказва се, че бащата на убитата Ваня Горчевска е участвал в отвличането ѝ
Оказва се, че бащата на убитата Ваня Горчевска е участвал в отвличането ѝ

Оказва се, че бащата на убитата Ваня Горчевска е участвал в отвличането ѝ

Брутално убийство на 14-годишно момиче и 74-годишен мъж шокира съседна Република Северна Македония. Ваня Горчевска е била в неизвестност от 27 ноември и вчера е открита мъртва край Велес. Заподозрените са петима, трима от тях са арестувани.

Властите в Скопие смятат, че четвърти заподозрян, който вероятно е бил лидер на престъпната група, е избягал в България, предаде БНТ.

Сцената на местопрестъплението край село Бразда, недалеч от град Велес. Всичко започва на 24 ноември - 74-годишният бръснар от Велес Панче Жежовски е отвлечен и убит за дълг от 500 евро към един от извършителите на престъпленията.

Именно с автомобила на 74-годишния мъж е отвлечена и Ваня Горчевска. В 7:30 ч. на 27 ноември тя е причакана да тръгне за училище, вързани са ръцете и краката ѝ. Отведена е край село Бразда и е убита с огнестрелно оръжие.

Мотивите за убийството са изнудване на майката на Ваня, която наскоро продала апартамент. Но искане за пари до нея така и не е имало.

Оказва се, че именно бащата на Ваня е дал информация кога тя ще бъде сама. Разследващите смятат, че извършителите са се паникьосали и затова са я убили, преди да поискат подкуп.

"Имаме признание за цялата история на престъплението, кой за какво е отговорен, кой какво е направил", заяви Гаврил Бубевски, прокурор.

"Има 5-ма заподозрени. Трима от тях вече са задържани, един е извън държавата, а петото лице е бащата на момичето - той също е задържан, разпитан е и ще вземем мерки с прокуратурата. Едно от лицата в сговор и със знанието на член на семейството е извършил престъпно деяние - изнудване за пари от майката на момичето", допълни Оливер Спасовски, министър на вътрешните работи на РСМ.

Според властите в Скопие начело на престъпната група е мъж, който е избягал веднага след убийството първо в Белград, а после и в България. Официално името му не е оповестено от местните власти. Известни са само инициали.

Но всички македонски медии го идентифицират като Люпчо Палевски- Палчо - строителен магнат, бивш председател на организацията на СДСМ в Скопие, собственик на медия, автор на подкаст и основател на партия "Десна".

От Министерството на вътрешните работи в Скопие съобщават, че са уведомили властите и в Сърбия, и в България за бягството на основния заподозрян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари