Брутално падане за олимпийски шампион на Световното по ски-скокове

0
Норвежкият ски-скакач Даниел-Андре Танде стана жертва на ужасяващо падане по време на Световното първенство в Планица, Словения
Норвежкият ски-скакач Даниел-Андре Танде стана жертва на ужасяващо падане по време на Световното първенство в Планица, Словения Видео: YouTube

Даниел Андре-Танде направи голяма грешка в Планица

Норвежкият ски-скакач Даниел-Андре Танде стана жертва на ужасяващо падане по време на Световното първенство в Планица, Словения.

27-годишният олимпийски шампион загуби контрол на полета си и по-конкретно лявата ска и падна под шанцата със скорост от 100 км/ч, пише Dir.bg.

Танде се пързаля почти до края на пистата и след това спешния екип му оказва помощ почти 30 минути преди да бъде качен на хеликоптер.

Международната федерация по ски публикува, че състоянието на норвежеца е стабилно и той е бил транспортиран в медицинския център на Любляна.

Треньорът на норвежкия отбор Даниел Сточки също потвърди, че състоянието на Танде е стабилно и добави: "Можем само да се надяваме на най-доброто".

Танде е олимпийски шампион от Пьончан през 2018-а и четирикратен световен шампион - три пъти в отборни дисциплини и веднъж в индивидуалната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари