Британският външен министър: Ще има руска инвазия следващата седмица

0
По думите ѝ Европа ще се озове в най-опасната ситуация от началото на ХХ-ия век
По думите ѝ Европа ще се озове в най-опасната ситуация от началото на ХХ-ия век Снимка: ЕПА / БГНЕС

По думите ѝ Европа ще се озове в най-опасната ситуация от началото на ХХ-ия век

Украйна ще се изправи пред най-лошия сценарий на руска инвазия през следващата седмица, заяви днес британският външен министър Лиз Тръс пред Мюнхенската конференция по сигурността, цитирана от Ройтерс и БТА.

По думите ѝ Европа ще се озове в най-опасната ситуация от началото на ХХ-ия век. "Този най-лош сценарий може да се случи не по-рано от следващата седмица. Действителността е такава, че Русия не иска да върне часовника назад", каза тя.

Тръс отбеляза, че напоследък има удвояване на количеството дезинформация, вкл. за операции в Донбаския регион под "фалшив флаг". Тя изрази опасения, че Русия е показала, че не гледа сериозно на дипломацията.

Полският премиер Матеуш Моравецки каза в речта си пред конференцията, че удовлетворяването на претенциите на Русия не е начинът за постигане на мир в Европа. Според него е "наивно да се вярва, че изпълняването на някои от исканията на Русия ще доведат до мирно съжителство, до мирно съвместно съществуване".

В кулоарите на форума в баварската столица се състоя среща на външните министри на страните от Г-7. В съвместното им комюнике се посочва, че няма доказателства за намаляване на числеността на руските войски около Украйна и се изразява "силно безпокойство" от положението. Министрите отправят призив към Кремъл "да избере пътя на дипломацията, да деескалира напрежението и значително да изтегли войските си" в близост до украинските граници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Do komentar 1
    Знаем-знаем, но нам надоели интриги и жадность американцев и их головокружительных европейских гей-слуг. Братья русские не надо сдаваться, пусть проходят тоже здесь...
  • 3
    1
    Кому нужна война?
    Люди, не слушайте тех, кто нас разделяет! Не берите оружие и не убивайте друг друга! Будьте все вместе, едины и дружны! Те, кто делает войну - наживаются на этом, ценой жизней и счастья простых людей! https://www.youtube.com/watch?v=zqPhCfku3fM
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари