Британският министър на отбраната подава оставка

1
Това потвърди самият Бен Уолъс
Това потвърди самият Бен Уолъс Снимка: ЕПА / БГНЕС

Това потвърди самият Бен Уолъс

В интервю за „Сънди таймс“ британският министър на отбраната Бен Уолъс потвърди лично информацията, че ще подаде оставка през есента по време на планираните размествания в кабинета на премиера Риши Сунак и ще напусне депутатското си място преди общите избори догодина, предава БНР.

Бен Уолъс служи като министър на отбраната при трима британски премиери през последните четири години. Той е изключително почитана фигура в редиците на консерваторите и световно признат за ролята му в подкрепата на Украйна във войната с Русия. В интервюто за „Сънди таймс“ Уолъс изтъква, че напуска политиката на първа линия заради „жертвите“, които е трябвало да направи неговото семейство през годините и е време да му се посвети напълно.

Решението му няма нищо общо с ръководството на премиера Риши Сунак. „Влязох в политиката в шотландския парламент през 1999 година. Това са 24 години. Прекарах повече от седем години с три телефона до леглото си“, споделя Уолъс за „Сънди таймс“. Той допълва, че сигурно ще продължава да призовава за по-големи разходи за отбрана – нещо, за което е водил кампания през цялото време на поста.

Запитан какво го държи буден през нощта, Уолъс отговаря, че „това е комбинация от продължаващата заплаха от Русия на Владимир Путин, все по-агресивния Китай и терористичните групи, които все още не са изчезнали“.

Решението на 53-годишният Бен Уолъс да се оттегли идва след като стана ясно, че той няма шанс да стане следващ генерален секретар на НАТО и след като на срещата на върха на НАТО във Вилнюс заяви, че Великобритания не е куриерска служба на „Амазон“ за доставки на оръжия за Украйна и украинците трябва да бъдат по-признателни за финансовите жертви от страна на Запада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари