Британската вътрешна министърка е подала оставка

0
Напускането на Брейвърман е било по искане на новия финансов министър
Напускането на Брейвърман е било по искане на новия финансов министър Снимка: БТА / АР

Напускането на Брейвърман е било по искане на новия финансов министър

Британската министърка на вътрешните работи Сюела Брейвърман се е оттеглила от поста, съобщи днес в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Изданието се позова на източници, според които напускането на Брейвърман е било по искане на новия финансов министър Джереми Хънт, който пое контрола върху икономическия отговор на правителството след промяната в плановете на министър-председателката Лиз Тръс за данъчните съкращения.

Има предположения, че бившият транспортен министър Грант Шапс ще замени Брейвърман. Министър-председателската канцелария отрече Брейвърман да е била уволнена, но не отговори на запитвания за разяснение за естеството на нейното напускане, посочва вестникът.

Брейвърман беше отявлен критик на направената от Тръс промяна в плановете за данъците, което предполага, че според нея министър-председателката е станала жертва на "преврат" по-рано този месец. Ако бъде потвърдена, оставката на Брейвърман ще бъде нов тежък удар върху властта на Тръс, след като министър-председателката беше принудена да уволни предишния си финансов министър Куази Куартенг и да се откаже от икономическата си стратегия, за да избегне сриване на пазарите, отбелязва "Гардиън".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари