Британската преса към Меган Маркъл: Хей, ти наистина ли си толкова наивна?

2
Ексклузивното интервю, което Меган Маркъл и принц Хари дадоха за Опра Уинфри, разбуни духовете в целия свят, но естествено имаше основен отзвук в британските медии
Ексклузивното интервю, което Меган Маркъл и принц Хари дадоха за Опра Уинфри, разбуни духовете в целия свят, но естествено имаше основен отзвук в британските медии Снимка: Getty images

Ексклузивното интервю, което Меган Маркъл и принц Хари дадоха за Опра Уинфри, разбуни духовете в целия свят, но естествено имаше основен отзвук в британските медии

Те бяха посочени от американката като една от основните причини тя и семейството ѝ да напуснат кралската фамилия.

Медиите на Острова не останаха длъжни на Маркъл и побързаха да излязат с десетки анализи и коментари по темата, пише woman.bg

Твърдение: Меган не е имала предварителна информация нито за кралското семейство, нито за принц Хари

Сутрешното шоу Good Morning Britain с водещ Пиърс Моргън, един от най-отявлените критици на Меган Маркъл обърна внимание на няколко любопитни факта. В интервюто си пред Опра Маркъл Маркъл разкрива, че е била много учудена, че е трябвало да направи реверанс пред кралицата при първата им среща. Тя споделя още, че не е знаела нищо за кралското семейство и че е израснала в Лос Анджелис, където да срещаш знаменитости е нещо нормално и затова не е била притеснена. “Меган си е мислела, че да срещнеш кралицата е все едно да срещнеш Крис Дженър в Лос Анджелис?! Никой не вярва на това твърдение” - разкри гостенката в шоуто журналистката Мегън Кели. Тя коментира и друго твърдение на Маркъл, което множество представители на медиите критикуват, а именно, че преди да срещне принц Хари тя не е имала представа кой е и никога не е търсила името му в Google или пък допълнителна информация за семейството му.

“Не направих никакво проучване на това какво би означавало да стана част от кралското семейство. Никога не съм търсила съпруга си онлайн” - са точните думи на Маркъл.

Вестник Dailymail споделя любопитната подробност, че проучването, което Меган и Хари са направили преди първата им среща е истински факт и дори се споменава в книгата Finding Freedom. Меган и Хари не са потвърдили официално, че са дали информация за написването ѝ, но авторите на книгата Омид Скорби и Каролин Дюранд са техни близки приятели.

“Естествено и двете страни си бяха написали домашното преди срещата им насляпо и бяха направили Google рисърч. Хари, проучи Меган в социалните медии и беше доста заинтригуван.” - пише в книгата.

В интервюто си за Опра Маркъл твърди, че е била наистина наивна и не е “разбирала напълно каква ще бъде работата ѝ” и “не е знаела много за кралското семейство”.

Приятели на Меган обаче описват ситуацията по коренно различен начин и разкриват, че всъщност тя е била запленена от кралските особи още от детството си. Нинаки Приди, кумата на първата сватба на Маркъл, сподели пред медиите, че тя е била обсебена от кралското семейство и дори е искала да бъде новата принцеса Даяна.

“Държеше на нощното си шкафче книга за принцеса Даяна и дори, когато беше с Тревър, ми сподели, че иска да отиде в Лондон и да прекара там поне един месец. Обожаваше и поредицата “Дневниците на принцесата” - разкрива Приди.

Твърдение: Меган не е получила необходимата ѝ психологическа помощ

Друго сериозно обвинение, което кралското семейство получи по време на ексклузивното интервю, бе твърдението на Меган и Хари, че тя не е получила необходимата ѝ помощ, след като е изпаднала в депресия и е поискала среща с психолог, защото е мислела дори за самоубийство.

“Никога не съм се чувствала по този начин, трябваше да отида някъде. Казаха ми, че това не може да се случи, защото не би било добре за институцията.” - разказва Маркъл.

Няколко от биографите на кралското семейство обаче коментираха, че е малко вероятно и това твърдение да е истина, тъй като членове на кралското семейство са получавали психологическа помощ през годините, а в това число влизат както принцеса Даяна, така и самият принц Хари.

През 1995 г. принцеса Даяна дава интервю за BBC, в което говори открито за следродилната си депресия и споделя, че се е подложила на сериозна терапия, за да се справи с нея. През 2017-а година пък принц Хари разкрива, че е потърсил помощ, за да се справи с емоциите си по повод смъртта на майка му. Тогава Хари дори дава интервю за The Telegraph, в което споделя, че принц Уилям го е посъветвал да поговори с професионалист.

Друг любопитен факт по темата е, че херцогът и херцогинята на Кембридж обявиха през 2016-а година менталното здраве за свой приоритет, с пускането на кампанията "Heads Together", от която бе част и самият принц Хари. През 2019-а година принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Хари и самата Меган пуснаха линията за помощ при ментални проблеми Shout.

Твърдение: На Арчи е било отнето правото по рождение да бъде принц

“Арчи щеше да е първият цветнокож член на това семейство, който нямаше да получи същата титла като останалите внуци. Те нямаха право да му я отнемат” - казва Меган в интервюто.

С раждането си Арчи не получава автоматично титлата принц. Това би се случило, когато принц Чарлз застане на трона на Великобритания. През 1917 г. Крал Джордж V издава декрет, който гласи, че единствено наследниците, които попадат в директната кралска линия на наследяване могат да носят титлата “принц”. В случая би трябвало само най-големият син на принц Уилиям да носи тази титла, тоест принц Джордж. През 2013-а г. кралица Елизабет издаде специален декрет, с който позволи всички деца на принц Уилиям, като директен наследник на кралския трон, да носят титлата принц или принцеса. Медиите във Великобритания твърдят, че именно това е ядосало Меган - фактът, че нейните деца не получават автоматично титли, за разлика от тези на принц Уилиям и Кейт Мидълтън.

Твърдение: Цветът на кожата на Арчи е проблем за кралското семейство

В интервюто си Меган разкри още, че неназован член от кралското британско семейство е изразил притеснения относно възможния тъмен цвят на кожата на бебето ѝ още по време на бременността ѝ с Арчи, който ще навърши 2 години през май. Това предизвика истинско цунами в британските медии, които веднага изразиха съмнения, че това е бил принц Филип - съпругът на кралица Елизабет Втора Британската преса попиля Меган: Хей, ти наистина ли си толкова наивна?, който в момента се намира в болница, след като претърпя сърдечна операция. Медийната вихрушка достигна такива размери, че се наложи самата Опра Уинфри да опровергае твърдението. Водещата сподели, че принц Хари не е назовал името на въпросния член на кралското семейство, но я е уверил, че това не са нито кралицата, нито нейният съпруг.

Ние пък се питаме, след като е дало благословията си за сватбата между Меган и Хари, кралското семейство не е ли приело автоматично, че бъдещите деца на двойката потенциално ще бъдат от смесена раса и ще имат по-тъмен цвят на кожата?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари