Брендо в неизвестност от месец

0
Покрил се заради заплаха за живота му
Покрил се заради заплаха за живота му

Главният герой в международната наркооперация „Кокаинови крале” Евелин Банев-Брендо еотново е в неизвестност, научи „Час Пик”. От месец насам дори най-приближените му хора, които са заети с бизнеса му в София нямат представа къде е босът им и по думите им единствено полицията знаела кой е настоящият му адрес. Банев се е покрил заради сериозна заплаха за живота, която била известна и на службите и затова и от МВР не разкривали къде е, пише ПИК. 

Преди няколко месеца се разрази истинска истерия около един от най-известните представители на родния ъндърграунд, след като местонахождението му отново бе неясно. Тиражираха се версии, че Брендо е избягал ту в Дубай, ту в Саудитска Арабия, ту във Венецуела. Истината, обаче се оказа тривиална – Банев не бе нито в София, нито в лятната си резиденция в морското село Лозенец, а търсел усамотение из различни точки на България. Тогава нямаше информация животът му да е застрашен, а стана ясно, че пише книга и за това избягва шумната столица.

След като се появи в София за поредното заседание по делето му, стана ясно, че е живял дълго време в Родопите, където хората му го издирват и сега, но неуспешно.

„Бизнесмени се опитват да направят връзка с него, но сякаш е вдън земя. Хората му са категорични, че не знаят къде е и самите те били в паника от поредното му изчезване. Нямали никакъв контакт, но е възможно и да го крият, ако наистина има сериозна заплаха”, разкриват източници от столичния ъндърграунд. Най-странното в случая било, че нямало следа и от жената на Брендо – Моника, която досега не била изоставяла бизнеса си в София за толкова време.

„Моника идваше поне два пъти в месеца до София по работа, а сега не се е появявала от средата на юли”, обясняват запознати с бизнес делата на боса и семейството му. Никой обаче не знае дали двамата са се скрили заедно или Банев отново е изчезнал в търсене на усамотение, за да пише втората си книга, както се закани през пролетта.

Тогава той бе засечен за кратко в Пирин, вместо в Родопите, и стана ясно, че иска да създаде втория си роман краъ къщата на покойната петричка пророчица Ванга в Рупите. Хората му тогава разкриха, че соченият за бос на кокаина на Балканите от италианските власти е лундал по религията и се е превърнал в отшелник.

Втората книга на Брендо щяла да е продължение на първата „Съзирам душата на България”, която излезе наскоро. В нея Банев описва себе си и катарзисът, който е изживял докато е бил в затвора. В нея той сам призна кои смети места у нас обхожда редовно – Родопите, Рупите, Белоградчишките скали, Перперикон, Седемте Рилски езера, Сборяново, Мадарския конник, Странджа, Градище, Кръстова гора, Дяволското гърло, Утробата и Магурата.

Втората му книга пък щяла да е доста по-спиритуалистична от първата и да засяга моралните проблеми на съвременното общество. Банев щял да засегне всички въпроси, по които говори приживе Ванга като бич за бъдещите българи, тъй като изучавал сериозно пророчествата й и дори твърдял, че усеща присъствието й на Рупите.

Превъплъщението му от международен наркобос до писател, близък до философията на конфуцианството и будизма обаче, шокира както престъпния свят, така и криминалистите, които са слагали белезници на ръцете му. Дни след излизането на книгата на пазара никой няма категорична версия за авторството и целта на Евелин Банев и все пак криминални психолози, антимафиоти и хора от мафията са категорични в едно - той със сигурност няма психически проблем, нито пък цели с книгата някакво директно или индиректно внушение към правосъдието.

Мистерия и за най-верните му хора в София обаче остава местонахождението му с днешна дата, както и къде ще се чувства по-сигурно отколкото в хотела си в черноморското селце Лозенец, който е защитен като крепост. Там той изкара цялото лято със семейството си – жена му Моника, двете му дъщери, както и балдъзата му Деси Дишлиева и нейните наследници. Най-близките му обитавали цяло крило на комплекса, специално отделено за тях и охранявано от дузина мускулести мъжаги, десетки камери и сензори. Там можели да припарят едва няколко човека – част от най-верните гардове, бавачката на децата и една камериерка, които влизали след проверка на скенер за оръжие, като трябвало да докажат самоличността си с пръстови отпечатъци.

“Сигурността е висока колкото в Белия дом и пиле не може да прехвръкне до Брендо и семейството му. Цялото крило, което обитават, беше изолирано с незапалващо се покритие, така че са напълно защитени при пожар, какъвто миналата година избухна в кухнята на хотела. Освен това прозорците на всичките им стаи бяха подменени с бронирани”, разкриха тогава шашнати служители в хотела на боса от Тополовград. По думите им само специалните стъкла със защита от куршуми стрували над 120 бона, а почти толкова Банев хвърлил за огнеупорните изолации на стените.

„Където и да се е скрил сега, няма как да разчита на подобна защита. Но вероятно е избрал някое затънтено място, където хората няма да го разпознаят дори да се разхожда свободно по улицата и така може да се радва на поне малко свобода”, разкриват хората му в София.

Банев все още чака да чуие присъдата си в Италия. На първа инстанция у нас той получи 7.5 години затвор, а бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева и Симо Карайчев - по три години условно. Софийският апелативен съд оправда всички.

Той беше предаден на българската прокуратура от Италия само за да бъде съден тук. Мярката му там е "задържане под стража". Румъния също настояваше да й бъде предаден, за да го съди за наркотрафик. Българският съд обаче отказа.

В Милано Банев е с присъда 20 години затвор и се чака делото да се придвижи до Върховния съд. Ако и той потвърди присъдата, Рим ще потърси Банев от нашите власти, за да го вкара в затвора. Там от няколко години са останалите обвиняеми по аферата "Кокаиновите крале".

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари