Бракониери пребиха жестоко горски инспектор край Кричим

0
Сграбчиха ме, събориха ме на земята и започнаха да ме бият, разказва Али Чолаков
Сграбчиха ме, събориха ме на земята и започнаха да ме бият, разказва Али Чолаков Видео: NOVA

Бракониери пребиха жестоко горски инспектор

Нападението е станало край Кричим.  Държавният служител е бил нападнат,  докато е изпълнявал служебните си задължения.  Извършителите са двама мъже.

Пострадалият се казва инж. Али Чолаков. Той е бил нападнат на смрачаване близо до яз. „Въча” докато обхождал района. От гората той чул звукова примамка за лов на сръндак. С колегите му заградили пътя. Разказва, че познава единия от нападателите си. Преди две години горските служители задържали баща му отново за бракониерство. Другият нападател Али виждал за първи път, информира NOVA.

Поисках документ за лова, който извършваха в района. Те нищо не казаха, направо ме сграбчиха, събориха ме на земята и започнаха да ме бият”, спомня си пострадалият държавен служител. Бракониерите го удряли по лицето, душели го и го ритали. Заплашили го, че ще го убият и ще го заровят или ще го хвърлят в язовира и никой нямало да го намери.

Това е второ нападение над Али. Преди две години бракониер заредил ловната си карабина и я насочил срещу него.

Огнян Христов е директор на Държавно ловно стопанство „Тракия“. Разказва, че след нападението видял бракониерите, но не успял да спре автомобила, с който те избягали. Христов не крие, че случаите на агресия в района са зачестили напоследък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари