Божидар Божанов: Руска група хакна български сайтове, защото даваме оръжия на Украйна

1
Днес сутринта бе атакуван сайта на президентството, а по-късно през деня бяха свалени и сайтовете на правителството, НАП, МВР и МП
Днес сутринта бе атакуван сайта на президентството, а по-късно през деня бяха свалени и сайтовете на правителството, НАП, МВР и МП Снимка: БГНЕС

Бившият министър на електронно управление коментира темата в профила си Twitter

Днес про-руската хакерската група killnet обяви за свои цели българските институции, заради това, че даваме оръжие на Украйна. 

Такава теза изрази бившият министър на електронното управление Божидар Божанов в профила си Twitter.

"За кратко част от сайтовете паднаха, но предвид мащабите, на практика атаката е неуспешна. Основно заради мерките, които взехме в краткия ни мандат", допълва Божанов. 

Повечето от мерките, които са приети на Съвета по киберсигурност през май, са класифицирани, уточнява той, "но това, че мои проактивни действия са довели до реална защита на българските институции, е удовлетворяващо", коментира Божанов. 

Днес сутринта бе атакуван сайта на президентството, а по-късно през деня бяха свалени и сайтовете на правителството, НАП, МВР и Министерството на правосъдието. Главният прокурор Иван Гешев заяви по-рано днес, че зад атаките стои руска хакерска група.

Към момента достъпът до сайтове на държавните институции е възстановен. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ...
    Вчера плещи оня торба "време е да дадем оръжие на усраина" 24 часа по късно този тъпак вече обявява в минало време, че даваме.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари