Боян преди заминаването си: С тая сила дето има в мен, не се умира така лесно

1
Трябва да се бориш, тялото има много сила
Трябва да се бориш, тялото има много сила Видео: Светлин Маринов

Изчезването на алпиниста Боян Петров опечали хиляди хора.

Социалната мрежа "прелива" от коментари по случая, като за огромно съжаление някои от тях са безумно негативни, но ние няма да обърнем внимание на тях, а на другите - тези, които разбират какво и колко е направил Боян за България.

С напредването на времето, надеждите намаляват и хората започват да гледат на събитието философски. Ето какво споделиха някои от потребителите в мрежата:

"Всеки си следва своя път, Боян е избрал неговия.... да бъде на Хималаите, това е... дали жив или духом, ние може само да уважим решението му, за мен това не е смелост  - да се надпреварваш със себе си и природата, но явно той не мисли така.... какво точно е станало и къде ли е той, надали ще се разбере..... животът му даде втори шанс след катастрофата, но сега вероятно вече си е у дома... надявам се децата да не живеят с идеята, че са изгубили, а с идеята, че Той и душата му остават.......... и Животът и Смъртта са една илюзия...".

"Дори и да се е случило най-лошото, в което продължавам упорито да не вярвам, Боян ще остане безсмъртен!".

"Където и да е Боян завинаги остава в сърцата на много хора, които са се докоснали дори за миг до неговата заразяваща енергия! Респект!"

"Боян Петров беше преподавател на сина ми в Национална Спортна Академия! Един от преподавателите му, за които е говорено у дома! Той е научил много спортисти, как да се борят, как да се пазят и да предвидят опасностите! Да преценяват риска и ако този път не се получи, има и следващ път! Не би направил нещо без да е преценил! Със сигурност е изпаднал в беда и чака помощ!"

А ето какво казва самият Боян Петров преди заминаването си за Шиша Пангма:

"На толкова идеални условия не съм заминавал никога. Параноя е, ако започнеш да мислиш, че ще умреш, преди да направиш някое велико дело. С тая сила дето има в мене, не се умира така лесно...просто...Трябва да се бориш, тялото има много сила".

Всички ние отправяме едно послание: Боян Петров, чакаме те!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари