Боядисаха най-ръждясалата ограда на Русенско училище

0
Инициативата за издирване на най-ръждясалите и занемарени обекти в страната предизвиква голям интерес
Инициативата за издирване на най-ръждясалите и занемарени обекти в страната предизвиква голям интерес Видео: БНТ Русе

Инициативата за издирване на най-ръждясалите и занемарени обекти в страната предизвиква голям интерес.

Идеята на русенска фирма за бои накара стотици граждани да снимат и да споделят изоставени места в своя град. В сайта на кампанията хората могат да изберат най-непривлекателната гледка и да настояват да бъде променена, съобщава БНТ Русе.

С близо 800 гласа като най-належаща за ремонтиране е посочена оградата на училищеВасил Левски“ в Русе. Тя е заела първото място в онлайн гласуването. Вече са пребоядисани близо 900 метра от нея.

Галин Ганчев – директор на Средно училищеВасил Левски“ – Русе: „Не беше боядисвана може би от 20 години. В средата на 90-те години тогава боядисахме цялата ограда, плюс оградата на спортните площадки.”

Още два обществени обекта ще бъдат променени през този месец като част от кампанията.

Галин Ганчев – директор на Средно училищеВасил Левски“ – Русе: „Проблемът е, че с увеличаването на заплатите голяма част от средствата отиват за фонд „Работна заплата“ и осигуровки. Постепенно намалява оня дял от бюджета, който е за издръжка на учебните заведения.”

В сайта на инициативата присъстват грозни места почти от всеки български град. Изоставена мотриса на релсите в Стара Загора, ръждясала котва във Варна, корозирал железен мост – все обекти, които чакат да бъдат пребоядисани. Сред „кандидатите“ за нова визия намира място дори паметникът на Дон Кихот, който е пред Дома на хумора и сатирата в Габрово.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари