Боряна Калейн донесе втори медал за България от Световното първенство

1
Европейската ни шампионка спечели сребърно отличие на финала на бухалки
Европейската ни шампионка спечели сребърно отличие на финала на бухалки Снимка: Анна Недкова - БФХГ

Европейската ни шампионка спечели сребърно отличие на финала на бухалки

Европейската шампионка в многобоя от Баку 2023 Боряна Калейн спечели сребърно отличие на финала на бухалки и донесе втори медал за България от 40-о Световно първенство по художествена гимнастика в испанския град Валенсия. Късно снощи Стилияна Николова взе бронз на финала на топка, информира БТА.

23-годишната Калейн, която завоюва и олимпийска квота за Игрите в Париж 2024, изигра много силно и артистично "испанските" си бухалки и първоначално получи 33.350 точки, от които 16.300 за трудност. Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023, която вчера остана четвърта на обръч и на топка, продължава и днес да не получава заслуженото от съдиите. От българския щаб подадоха контестация за трудност с уред и с тяло, която беше уважена и оценката и беше повишена на 33.550 (16.500 за трудност). Така българката се окичи със сребърния медал.

Стилияна Николова допусна неточности и с 32.050 точки (15.800 за трудност) се нареди на шесто място в този финал. От щаба ни също подадоха контестация, но тя беше отхвърлена и оценката ѝ остана непроменена.

Световна шампионка на бухалки стана Дария Варфоломеев (Германия) с 34.350 точки, която снощи взе титлите на обръч и на топка. Трета се нареди Виктория Оноприенко (Украйна) с 33.550 точки, след като ѝ нейната оценка беше повишена след обжалване на съдийското решение. Оноприенко има същата оценка като Калейн, но по-малко за изпълнение - 8.300 срещу 8.450 за българката.

Последният финал на лента започва малко по-късно и в него ще участват само Боряна Калейн.

Крайно класиране, финал бухалки:

1. Дария Варфоломеев (Германия) - 34.350 точки, 2. Боряна Калейн (България) - 33.550 точки, 3. Виктория Оноприенко (Украйна) - 33.550 точки, 6. Стилияна Николова (България) - 32.050 точки

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари