Боряна Димитрова: Кабинетът сега е на етап "Умирай трудно"

0
Агонията сега започва, защото Кирил Петков е вече само формално премиер, каза Димитър Ганев
Агонията сега започва, защото Кирил Петков е вече само формално премиер, каза Димитър Ганев Снимка: bTV

Агонията сега започва, защото Кирил Петков е вече само формално премиер, каза Димитър Ганев

"Тази коалиция дойде на власт преди 6 месеца в името на битката с корупцията. Мисля си, че водещата партия в тази коалиция е на министър-председателя. Те обаче изобщо не са си давали сметка къде са дълбоките корени на корупцията в България. Къде е дълбоката възможност да се разклати едно управление, което беше оголено от войната в Украйна. Това са поредицата от руски зависимости. В момента, в който са прекъснати едни финансови потоци, се настаняват други финансови потоци и се случи нещо, което накара коалицията да експлодира", коментира социологът Боряна Димитрова - управител на агенция "Алфа Рисърч" по bTV 

Кабинетът в момента е на етап "Умирай трудно", а сред причините за това е, че "Продължаваме промяната" не успя да види къде са дълбоките корени на корупцията у нас.

"Има червени линии в правителството, вътре в партиите, тоест те са достатъчно неустойчиви. Предсрочни парламентарни избори, които очевидно са голяма степен вероятни, ще ни донесат още по разнопосочен, пъстър и фрагментиран парламент", посочи тя.

Агонията сега започва, защото Кирил Петков е вече само формално министър председател тъй като правителството е изгубило своето мнозинство, смята и политологът Димитър Ганев.

"ГЕРБ и "Възраждане" ясно изразиха позиция, че няма да подкрепят този състав на кабинета. Друг вариант е нов състав на правителството в рамките на това народно събрание, но при него Кирил Петков категорично няма да бъде премиер", смята още той.

Политологът Димитър Аврамов призова влизането в еврозоната да бъде осигурено, защото това ще гарантира стабилността на доходите на хората, стабилността на икономиката и на националната сигурност на страната. Според него в парламента трябва да се говори за това, че мястото на България е в ЕС, за стабилната ни икономика и икономическото развитие и за това да бъдем част от западния свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    до 2
    Твърде неграмотно пишеш за българин, а и явно си потресаващо тъп , че не разбра сарказма ми, Мюмюне.:) Бъди здрав!
  • -2
    2
    селянин
    ми кат си мангал, ко друго да предложиш.
  • 2
    1
    русенец
    Време е да предадем управлението в ръцете на мангалите и цар Киро. Очевидно булгаристанците не се справяме с нея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари