Борисов: Управляващите оставаме заедно с тези резултати

0
Борисов: Поздравявам както колегите от ГЕРБ и избраните кметове, така и Реформаторския блок
Борисов: Поздравявам както колегите от ГЕРБ и избраните кметове, така и Реформаторския блок

Поздравявам както колегите от ГЕРБ и избраните кметове, така и Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. С тези резултати считам, че можем да продължим да управляваме достатъчно стабилно, заяви премиерът Бойко Борисов от Брюксел, пише 24 часа.

Към момента резултатите показват, че нищо по-добро от това не може да се сътвори, категоричен бе Борисов.

БСП и ДПС заслужават да им обръщаме по-голямо внимание и да зачитаме техния глас като опозиция - да бъдем по-смирени в парламента, да се съобразяваме с техните резултати, коментира още премиерът.

Местната власт е изключително важна и нейният капацитет помага за привличането на инвестиции. Борисов бил убеден, че ГЕРБ ще победи на първи тур в Хасково, но резултат от 49,5% бил достатъчно ясен показател, че хората там искат промяна.

Премиерът коментира и резултатите от референдума за електронно гласуване. "Надявам се парламентът да вземе решение, което да даде възможност за електронното гласуване", каза той.

Борисов коментира и лидерската среща за бежанците, на която било обсъждано заради вълната да се вземат заеми от международни институции. Категорично не съм съгласен, заяви Борисов.

"Винаги съм бил за стриктното спазване на Маастрихтските критерии. Сега някои държави могат да се изкушат и да си подменят военната техника и всичко останало и да вдигнат дефицита, а другата година да се наложи да актуализираме бюджета", обясни Борисов за разговорите на десетте лидери, поканени на срещата от Жан Клод Юнкер.

"Ние сме част от европейското решение. Не искаме да бъдем индивидуалисти, но казахме достатъчно ясно, че трябва да се вземе решение", обясни премиерът на въпрос дали ще вдигнем ограда и по границата с Гърция.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари