Борисов прати шефовете на ДНСК да видят какво се строи на Алепу

1
Дончев: Може да има и подпорна стена, но очите ми виждат хотел
Дончев: Може да има и подпорна стена, но очите ми виждат хотел

Премиерът е разпоредил на ръководството на дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да провери лично на място строителството край плажа в местността Алепу край Созопол

Това съобщи пред Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев.

Проверка на районната строителна инспекция вчера показа, че строежът представлява подпорна стена, въпреки че притежава видимите белези на хотел.

"Не съм разглеждал документацията, може да има и подпорна стена, но очите ми виждат хотел. Това е видимо с просто око", каза Дончев.

"Премиерът е разпоредил на ДНСК да се запознае със ситуацията лично на място и когато пред очите им са не само документите, но и това, което виждат, да ни осветлят," каза вицепремиерът. Според него е сложен въпрос от гледна точка на законодателството "как се комбинира подпорна стена и хотел".

По думите му проверката ще се осъществи бързо, защото "това е горещ обществен казус и не можем да чакаме проверката да тече седмица или две".

Дончев съобщи, че идната седмица парламентът ще започне процедурата по избор на нови членове на Комисията за енергийно и водно регулиране, чийто мандат е изтекъл. По-рано днес премиерът се закани да ги смени след публикации за предстоящо поскъпване на парното на фона на поевтиняване на природния газ. Независимостта на регулатора е стандарт и никой не може да коментира в обратната посока, подчерта Дончев и обясни реакцията на премиера с въпросите на гражданите. Промените в регулатора са ексклузивна отговорност на народните представители, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари