Борисов: Няма да подкрепим актуализацията на бюджета

0
Вчера си изпуснах малко нервите, за което се извинявам
Вчера си изпуснах малко нервите, за което се извинявам

Вчера си изпуснах малко нервите, за което се извинявам

"Водил съм много преговори с коалиционни партньори, но такова низко шоу като това не съм виждал. Кадрите на ДПС са назначени навсякъде, а днеска с ИТН се правят, че не се познават, и си подават само реплики. Аз се чудя Христо Иванов как се чувства с всичките тези хора в една кошница - Корнелия Нинова, Татяна Дончева, Карадайъ, и Мая Манолова. Тези хора били нови сега. Сега на тях им е забавно, но хората после ще страдат."

Това каза бившият премиер Бойко Борисов в живо включване в профила си във Фейсбук от Сливенско. С него е и бившият земеделски министър Десислава Танева.

Вчера си изпуснах малко нервите, за което се извинявам, отбеляза лидерът на ГЕРБ, предава БГНЕС.

"Днеска Асен Василев казва, че ще съберат около 2 милиарда повече приходи. Абе колега, ако ти си ми финансов министър, ще трябва да ми покажеш как ще ги събереш. Заради Ковид удължихме събирането на данъци до 30 юни - приходите от данъци дойдоха през юни. Ти ги отчиташ като твой приход, а това са приходи от миналата година.

На 12 май Радев каза, че отиващото си правителство изцеди хазната с харчове. И каза, че ни чакали тежки месеци заради тежкото наследство. А днеска Асен Василев излиза и казва, че щял да събере два милиарда повече. Кого лъжете непрекъснато? Да, хората са на море и на почивки, но обръщат внимание на това, че безработицата вече трета седмица се увеличава.

Ние на служебно правителство актуализация на бюджет няма да гласуваме, щото после всички ще се измъкнат от отговорност. По-високите приходи се дължат на покачването на цените на енергоносителите. Асене, дай да обясним на хората - когато са се вдигнали цените на природния газ, нормално да има повече събираемост", каза още Борисов.

"Сега ви залъгват с два милиарда приходи, но сме на последното място по ваксинация. Дори сърбите са с 50%, а в ЕС - средно е 40%. Народа ще го разболеете, ще препълните болниците, ще хвърлите ваксините, хората ще затворят бизнесите. Фитч вчера са ти го написали, Асене - като се затворят бизнесите, нищо от планираните приходи няма да дойде без ваксини. ЕС ще те оставят 1-2 години заради Ковида, и след това ще дойдем ние", каза още Борисов.

"От Трифонов зависи всичко сега, а него го няма, оставил е Тошко и компания да си бърборят там. какво плаващо мнозинство ще правите, като всеки ще иска нещо друго. И ще източат държавата така, както направи Тройната коалиция", допълни лидерът на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари