Борисов: Дори и в неделя се работи усилено по изграждането на магистрала "Хемус"

2
Сърдечно благодарих на строителите. Всеки един от тези хора е мой приятел, заяви премиерът
Сърдечно благодарих на строителите. Всеки един от тези хора е мой приятел, заяви премиерът

Бойко Борисов провери строителните дейности по изграждането на автомагистрала „Хемус“ в участъка между пътен възел „Белокопитово“ и „Буховци“.

Дори и в неделя се работи усилено по изграждането на АМ "Хемус" между Белокопитово и Буховци, за което сърдечно благодарих на строителите. Всеки един от тези хора е мой приятел. За да продължи промяната в България, се полагат много усилия. Заедно постигаме добри резултати”, написа премиерът на страницата си във Фейсбук, като сподели и снимки, на които се вижда небрежното спортно облекло на министър-председателя.

Участъкът между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ трябва да е готов през 2021 г.

Първата копка беше направена през август 2018 г. Средства за проекта са изцяло от републиканския бюджет. Участъкът е дълъг почти 17 километра.

По време на строителството на участъка са регистрирани пет археологически обекта. Общата стойност за предварителното и пълното им археологическо проучване е около 1,2 млн. лв.

Изграждането на магистралаХемус” е приоритет за правителството. Заради релефа е предвидено изграждането на редица пътни съоръжения, които ще се свържат с изградения вече пътен възел „Белокопитово”. Преди месец беше открит най-новият участък между Ябланица и пътен възел Боаза с дължина 9,3 км.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари