Борисов: Държавите, приети след 2004 година, доказахме, че можем да сме „кормилото на ЕС“

0
Страната ни ще продължи да работи прозрачно и отговорно за бъдещето на европейските граждани, заяви премиерът на срещата на високо равнище „Заедно за Европа“ във Варшава
Страната ни ще продължи да работи прозрачно и отговорно за бъдещето на европейските граждани, заяви премиерът на срещата на високо равнище „Заедно за Европа“ във Варшава

Страната ни ще продължи да работи прозрачно и отговорно за бъдещето на европейските граждани и за осъществяването на общите политики на ЕС. Държавите-членки на ЕС, приети след 2004 година, доказахме, че можем да бъдем „кормилото на Европейския съюз“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на срещата на високо равнище „Заедно за Европа“ във Варшава.

В срещата участват министър-председателят на България и лидерите на всички страни-членки, приети след 2004 година в ЕС. Поводът за срещата, инициирана от полския министър-председател Матеуш Моравецки е 15-годишнината от началото на голямото разширяване на Европейския съюз, пише Труд.

Държавните и правителствени ръководители на Полша, Естония, Кипър, Латвия, Литва, Малта, Словакия, Словения, Унгария, Чехия, България, Румъния и Хърватия обсъждат състоянието на ЕС, сигурността и предизвикателствата пред Общността. Във фокуса на дискусиите е поставена възможността за още по-интензивно сътрудничество между страните за развитието на Европейския съюз.

След срещата се очаква лидерите да излязат с обща декларация за обединението на Европа.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари