Борислав Сарафов е преизбран на поста директор на Националната следствена служба

0
Борислав Сарафов има над 26-годишен юридически стаж в съдебната система
Борислав Сарафов има над 26-годишен юридически стаж в съдебната система Снимка: БГНЕС

Борислав Сарафов има над 26-годишен юридически стаж в съдебната система

Единодушно прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Борислав Сарафов за втори мандат на поста директор на Националната следствена служба. За него гласуваха всички деветима присъстващи на заседанието.

Процедурата беше изключително прозрачна, каза след избора говорителят на прокурорската колегия - членът на ВСС Калина Чапкънова.

Сарафов благодари на всички, които гласуваха за него. "Това доверие е повече от задължаващо. Ще бъда все така всеотдаен и себеотрицателен", каза той и посочи, че Следствието е неговото второ семейство, предаде БТА.

На 26 септември кандидатурата на Сарафов за втори мандат бе предложена от главния прокурор Иван Гешев и трима членове на Прокурорската колегия - Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев.

Борислав Сарафов започва работа в системата през 1996 година като следовател в София. През 2001 година става заместник районен прокурор в Сливница, а след това редови прокурор в окръжната прокуратура. От 2007 година е във върховната прокуратура, в отдела за противодействие на организираната престъпност.

През 2011 година Сарафов бе и първият ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Две години по-късно стана заместник главен прокурор, а от 18 декември 2017 година е и директор на Националната следствена служба (НСлС).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари