Борис Бонев обвини ГЕРБ за непочистените заледени тротоари в София

2
В сключените от ГЕРБ договори има съществени пропуски, пише общинският съветник от "Спаси София"
В сключените от ГЕРБ договори има съществени пропуски, пише общинският съветник от "Спаси София" Снимка: Boris Bonev / Facebook

В сключените от ГЕРБ договори има съществени пропуски, пише общинският съветник от "Спаси София"

Тротоари и улици в София по нищо не се различават от ледените пързалки. Придвижването на столичани се превърна в кошмар, особено на местата, където не огрява слънце.

Вината е обща - както на Столична община, така и на жителите в жилищни кооперации, тъй като пред много от тях ледът е покрил тротоарите.

А те пък са директен билет за "Пирогов". Над 320 души бяха приети в болницата преди уикенда, като 50 от тях останаха за трайно лечение. Най-честите травми са на китка, рамо и подбедрица вследствие на заледените тротоари.

Общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев оправда ситуацията с пропуски в договори на почистващите фирми.

"В сключените от ГЕРБ договори, обаче има съществени пропуски, а именно - НЯМА упоменат час на приключване за почистване на тротоарите, както и в каква последователност да се чисти. Т.е. за разлика от изискванията за спирки до 7:30 ч., при почистването на тротоарите може само да се възложи то да започне, но няма краен срок за приключването му. Отделно в Наредбата не е формулирано точно определение за конкретната площ пред търговските обекти, която трябва да се почисти от тях самите, както и понятието за прилежаща площ към жилищни сгради и кооперации. Затова в момента се подготвят нови технически спецификации към новите договорите, които да урегулират тези дейности", написа в социалните мрежи Бонев.

"За периода от 9.01 до 11.01 са почистени:

- 170 дка спирки с ръчно разпръскване на сол

- 96 дка спирки ръчно от сняг и лед

- 1900 дка тротоари, площади и велоалеи с разпръскване на сол

- 1144 дка тротоари, площади и велоалеи ръчно от сняг и лед

- 161 дка механизирано от тротоари и площади.

Във вторник ще е готова изисканата от мен справка за цялата изминала седмица - почистени декари и наложени глоби на фирмите и частни собственици", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Недира Вайнерова
    Ама омръзна ни от мизерник Бонев.Няма такъв нагъл долен мързелив некадърник.Не може непрекъснато да соправдава."Чудният ни кмет и той направихс София на мизерен тъмен град.Не може ли нещо да се направи?Долно гнусно човече,а акъл ще дава.Какво е баправил в жалкият си живот?
  • 1
    3
    Нели Георгиева
    Зад бл.27 в ж.к "Стрбище" има общински паркинг, който е занемарен. Дори счупените по дърветата клони от снега си висят там, а другите просто ги премедтиха комшии за да може да паркиран коли. Лично аз съм хвърляла морска сол на тротоара около вход "Б". Почистено е, но не за пешеходци, а там се качват коли на нагледци! И ние пак по платното, а там има и лед! Е, кой е виновен?
  • 1
    2
    Георги
    Заради този самовлюбен нещастник нищо в общината не може да помръдне. Началник му се ще да стане, пък то нещо не му се получава.
  • 7
    1
    Ппп
    Този наглец няма равен. Хем прос.т хем нагъл. За всичко някой друг му е виновен. Бесен е, че за сега герб не го подкрепят и лала глупости без мярка, но после и той като простото Киро ще клекне и ще ги прегърне. Има една приказка-кой ми с р а в гащите. Да се провери, може герб и там да са направили нещо. Жалък смешник алчен да управлява, но очеизвадно е, че не може. Само егото му е голямо и няма грам покритие.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари