Борис Бекер беше освободен от затвора

1
Бекер ще бъде депортиран от Великобритания, след като излежа присъда от две години и шест месеца
Бекер ще бъде депортиран от Великобритания, след като излежа присъда от две години и шест месеца Снимка: Gulliver / Getty Images

Бекер ще бъде депортиран от Великобритания, след като излежа присъда от две години и шест месеца

Известният германски тенисист от близкото минало Борис Бекер бе освободен от британски затвор и сега се очаква да бъде депортиран от страната, съобщи агенция ПА, цитирана от БТА.

През април Бекер, шесткратен шампион от Големия шлем, бе осъден на две години и шест месеца затвор от лондонски съд за укриване на активи на стойност стотици хиляди лири, след като беше обявен в несъстоятелност.

"Всеки чужд гражданин, който е осъден за престъпление и получи присъда лишаване от свобода подлежи на депортиране при първа възможност", се казва в изявление на Министерството на вътрешните работи, като отказва да коментира директно случая на Бекер, пише агенция Ройтерс.

Преди това Бекер е бил осъждан за укриване на данъци Германия през 2002 година, за което получава условна присъда.

Бившият тенисист спечели първия си финал на "Уимбълдън" през 1985 година на 17 години, като стана най-младият и първият непоставен играч, който спечели титлата на сингъл при мъжете. След това той спечели още два трофея на Откритото първенство на Великобритания.

Бекер отхвърли всички обвинения във връзка със съдебното производство в Лондон, заявявайки, че е сътрудничил в процедурата по несъстоятелност и е разчитал на своите съветници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    sAk
    Говорим си, че в България правосъдието е зле, а то се вижда, че дори присъди от съд не се изпълняват в ГЕЙбритания!
  • 1
    1
    ;;;;
    Това е подигравка с правосъдието! Осъден беше да лежи 2,5 години, а на осмия месец са го освободили! Дори половината от отсъдената присъда не е излежал! Как може да не се изпълни съдебно разпореждане?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари