Борбата на Анди продължава. Нека бъдем съпричастни!

0
21-годишният русенец страда от злокачествен тумор в мозъка, претърпял е две операции и лъчелечение
21-годишният русенец страда от злокачествен тумор в мозъка, претърпял е две операции и лъчелечение

21-годишният русенец страда от злокачествен тумор в мозъка, претърпял е две операции и лъчелечение

Кампания под мотото „Да помогнем на Анди“ набира средства за лечение на 21-годишния русенец Андриан Георгиев. Младежът страда от злокачествен тумор в мозъка, претърпял е две операции и лъчелечение. Тъй като състоянието му се е влошило, той е изпратен на лечение в Турция, където трябва да му се направят няколко химиотерапии.

Сестрата на Анди – Камелия, организира кампанията, в която не просто събира средства за брат си, а заедно с майка си правят вкусни домашни меденки. Нарекли са ги „Меденки за Анди“. Парите от продажбата им се насочват изцяло за лечението на младежа. Всеки може да си купи от меденките с поръчка във Фейсбук, а желаещите да помогнат могат да преведат средства и по банковата сметка на семейството. Има и разпространени кутии за дарения в град Русе и град Мартен, информира Русе Медиа.

През февруари става ясно, че размерът на тумора намалява и лечението в Турция има резултат. Терапиите обаче ще бъдат над 10 на брой, като лекарите се опитват да отстранят тумора без оперативна намеса. За предстоящите нови две химиотерапии, кръвен тест, магнитен резонанс и преглед при невролог са платени 3000 евро, като освен за лечението му се събират средства и за останалите разходи – престой, лекарства и пътни разходи.

Всички ние, които участваме в кампанията „Да помогнем на Анди“ ще продължаваме да полагаме усилия и да организираме събития в полза на лечението за да му помогнем да се справи с тежкото заболяване“, казва Камелия.

Историята на заболяването на Андриан

Всичко започва с първи тежък пристъп-гърч на 25.02.2016 г., след който е откаран в болница „Канев“. По спешност му правят ЯМР, след него е установено туморно образувание в областта на мозъка, фронтално, в дясно на главата. Насочен е за операция на 07.03.2016 г, която е извършена на 08.03.2016. Операцията е направена в МБАЛ „Д-р. Георги Странски“ ЕАД в град Плевен, Клиника по Неврохирургия.

Същата година на 27.08.2016 г получава гърч със загуба на съзнание и треперене на крайниците. Приет е в болница „Канев“, отделение Педиатрия. Направен е ЯМР на мозъка и се насочва за второ оперативно лечение на по-късен етап.

На 21.02.2017 г. прави гърч в автобуса и си удря главата. Закаран е в спешно отделение неадекватен. Прехвърлен в отделение по Неврохирургия в УМБАЛ „Канев“. Изписан на 28.02.2017г.

На 13.10.2018 г. постъпва отново след пристъп и лежи в отделение Неврохирургия, болница „Канев“.

На 04.02.2019 г. му се прави втора операция на мозъка в болница „Иван Рилски“ в град София, след която се предписва и лъчетерапия, направена на 05.08.2019 г., след която няма усложнения. Но на 23.08.2021 г. се прави преглед в Иван Рилски, след който се установяват промени в поведението и се сменя медикаментозната терапия.

Въпреки това, той прави 4 поредни пристъпа, които довеждат до сериозно усложнение в здравословното състояние, загубва способността да ходи без чужда помощ, да води нормален разговор и го приковава на легло.

На 21.10.2021 г е направен ЯМР в „Иван Рилски“ – София, за да се разбере повече информация за състоянието на мозъка. За съжаление резултатите на Анди са много лоши… Злокачествен Тумор без вариант за операция в България.

Близките на Анди продължават борбата за лечението му в Турция.

Дарителска сметка на майката на Анди:

BG67UBBS80021024739450

Титуляр: Гергана Ангелова Пометкова

Нека бъдем съпричастни!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари