Болт: Още два медала и съм безсмъртен!

0
29-годишният лекоатлет от Ямайка спечели историческа трета поредна олимпийска титла в спринта на 100 метра
29-годишният лекоатлет от Ямайка спечели историческа трета поредна олимпийска титла в спринта на 100 метра

"Беше брилянтно състезание", каза Юсейн Болт с очарователната му нескромност след края на победната обиколка, която направи след спринта на 100 метра при мъжете на Олимпийските игри в Рио де Жавейро.

Турът включваше още бурни аплодисменти, скандирания "Болт, Болт, Болт", биене в гърдите, селфи и, разбира се, шампионската поза на Светкавицата, пише Sportal.bg.

"Казах ви, че ще го направя. Трябва да спечеля още две титли. Някой каза, че ще стана безсмъртен. Още два медала и мога да го направя. Безсмъртен!", добави Юсейн Болт.

29-годишният лекоатлет от Ямайка спечели историческа трета поредна олимпийска титла в спринта на 100 метра, като постигна 9.81 секунди на финала в най-интересната дисциплина в лекоатлетическата програма.

Той е първият лекоатлет в историята с три поредни олимпийски титли на 100 метра. Така Болт направи първата успешна крачка към целта си - нови три златни медала в Рио, след като триумфира на 100 метра, 200 метра и с щафетата на 4 по 100 метра на Ямайка в Пекин 2008 и в Лондон 2012.

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари