Болница в Благоевград покрива случай на бебе, изписано със счупен крак

0
Бебето е прието с жълтеница, а по е изписано със шина заради фрактура на крачето
Бебето е прието с жълтеница, а по е изписано със шина заради фрактура на крачето Снимка: БНТ

Бебето е прието с жълтеница, а по е изписано със шина заради фрактура на крачето

Районната прокуратура в Благоевград е започнала разследване по случая с бебето, което беше прието в държавната болница в Благоевград заради жълтеница, но беше изписано със счупен крак. За инцидента сигнализираха роднини на детето. Агенция "Медицински надзор" се самосезира и започна проверка в болницата след репортаж на БНТ.

От лечебното заведение все още не са излезли с официална информация.

Малкият Боби е бил приет в неонатологичното отделение на благоевградската болница за лечение на жълтеница на първи април. Няколко дни по-късно родните му получават обаждане, че детето е било транспортирано по спешност до София заради фрактура на крачето. Вчера по обед е върнат в отделението с шина на крака, а на близките е отказана всякаква информация за състоянието му. Защо и какво е довело до състоянието на детето, тепърва предстои да установят както от болницата, така и органите на реда.

Четири дни след като е било прието за лечение, бебето е преминало през рутинен преглед, при който не е докладвано за видими следи от наранявания. При повторен преглед на следващия ден е установено, че детето има фрактура, която налага транспортирането му в Пирогов.

"То си беше много добре. Ние го докарахме тук за жълтеница. Пращаме си го здраво, право. Накрая разбираме, че има синини по крака и с шина", каза Траян Русков - баща на бебето.

След като е претърпяло интервенция в столичното заведение, бебето е върнато в Благоевград, а на роднините е съобщено, че могат да си го приберат вкъщи. Близките попитали защо детето е със счупен крак, но не получили отговор.

Отидох горе да попитам как е бебето, какво е станало и сестрата ми вика: "Ти коя си, не може да ти дадем обяснение". Викам: "Аз съм лелята на бебчето". И тя ме избута. Избута ме и с този крак в прозореца и за малко щеше цялото да ми падне върху крака. Тя ме избута и с моя крак се счупи стъклото. И после ми казва: "Вие няма да питате тук. Кои сте вие да питате, махайте се". Даже ни нарече мръсни цигани", каза Виолета Иванова - леля на пострадалото бебе.

От прокуратурата заявиха, че е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда поради немарливо изпълнение на задълженията. Разпитват се както служители на отделението, така и роднини на пострадалото дете. Близките настояват за справедливо наказание на виновните.

"Искаме обяснение, защо, каква е причината? И коя е? Да разберем коя и защо направи. Как е постъпила с малко бебе да му счупи крака? Ще я счупя и аз. Обещавам. Само да се намери", заканва се Маруся Георгиева.

От болницата в Благоевград провеждат вътрешно разследване. Официална информация от там се очаква най-рано утре, тъй като все още не са прегледани камерите, от които трябва да стане ясно какво се е случило.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари